Második évforduló

2022.08.26. 14:00

Kétszázhúsz felett a motorosok száma

Különleges módon ünnepli fennállásának második évfordulóját a vérlovagok közössége augusztus 28-án, most vasárnap.

Molnár Emese

Pribil Sándor az egyik alapító vérlovag, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány elnöke

Fotó: MW

Ezen civil szerveződés megalakulása dunaújvárosi szálhoz köthető, mi több, a fő mozgatórugója, hiszen a Pribil Sándor nevével fémjelzett Magyar Mentőszolgálat Alapítvány biztosítja az alapot a szolgálat működtetéséhez. Mint már arról többször beszámoltunk, Pribil Sándor, valamint négy társa, Sárvári Zsolt, Esztocsák Sándor vezetéstechnikai instruktorok, Buch Tibor színművész, Erdélyi Krisztián, az Ossian zenekar basszusgitárosa alakította meg a vérlovagok csapatát a kezdetek kezdetén. 
Azt a nemes küldetést vállalták fel, hogy az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve sürgősségi vérszállítással segítenek a hazai kórházaknak. Ez azt jelenti, hogy a speciális engedéllyel és a megkülönböztető jelzésekkel felszerelt járművekkel azonnal eljuttatják az életmentő vérkészítményeket oda, ahova riasztást kapnak. Az alapítványnak köszönhetően bővült a járműflotta, valamint többen jelentkeztek önkéntesnek, így Debrecenben is megalakult egy bázispont. Az egész ország megismerhette már a vérlovagokat és példaértékű önkéntes munkásságukat. Nem véletlen, hogy az idei Highlights of Hungary versenyen ők kapták a legtöbb szavazatot a közönségtől. 

A fővárosi Hunyadi útról indul majd a kétszázhúsz motoros
Fotós: MW

Mint azt Pribil Sándor lapunknak elmondta, jelenleg 11 motorral, 3 autóval és 35 önkéntessel végzik ezt a küldetést. A tavalyi adatokat összesítve, mintegy 1100 riasztásuk volt, és 121 ezer kilométernyi útvonalat tettek meg a megkülönböztetett jelzést használva. Kérdésünkre elmondta, az egyik legemlékezetesebb esetük az volt eddig az idei évben, amikor egy ikerszüléshez kellett mielőbb elszállítaniuk a szükséges vérkészítményt: valóban perceken múlt az édesanya élete, aki a sikeres beavatkozást követően levélben köszönte meg a segítséget. A vérlovag hangsúlyozta, munkájuk lényegében egy fogaskerék a gépezetben, hiszen az életmentéshez kell az orvos, a véradó, és aki a készítményt feldolgozza. 
 

Az adományozóikat, támogatóikat most egy közös motorozásra hívták a születésnap alkalmából, amelyre körülbelül kétszázhúszan jelentkeztek is. Az augusztus 28-i program menetrendje alapján 10 órakor indulnak Budapestről, a Hunyadi úti székhelyükről ötvenfős konvojokban a motorosok, az érkezés pedig a rácalmási Almási Szalonban lesz, ahol megvendégelik őket. ME 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában