Újra él a hajóállomás

2022.07.10. 19:00

Hivatalos átadóval és nagyszabású bulival ünnepelték a megújult hajóállomást - frissítve

Százmillió forint állami támogatás segítségével elkészült a kulcsi hajóállomás és vendégház felújítása. Az önkormányzat június 8-án tartotta a hivatalos átadó ünnepséget, majd minden érdeklődőt közös nyitó bulira invitáltak.

Török Tímea

Kulcs hajóállomás avató Kulcs Fotón: Jobb Gyula polgármester, Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Dr. Simon László kormánymegbízott Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Kulcs Az átadón reszt vett dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, dr. Simon László kormánymegbízott, Gólics Ildikó ercsi alpolgármester, Schrick István rácalmási polgármester, Suszter Tamás rend­őrkapitány, dr. Kovács Péter a járási hivatal vezetője, valamint a vízi rendészet és a ­HOFESZ képviselői, a helyi önkormányzati képviselő-testület és a hivatal munkatársai. 
Jobb Gyula, Kulcs polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta, hogy a település vezetői fontosnak tartották, hogy újra „élet legyen” a kikötőben. Egy 2018-ban megjelent turisztikai pályázat lehetőséget és forrást kínált álmaik megvalósításához. Második körben 100 millió forintot nyertek. A partfalcsúszás következtében sajnos a terület építési korlátozás alá került, ez a mozgásterüket is szűkebbre szabta. Ennek ellenére megpróbálták a maximumot kihozni a lehetőségeikből, az állami forrás mellett, jelentős önerő, mintegy 25 millió forint hozzáadásával. 

 

– A felújítás során az épület teljes egészében megszépült, újra szereltük a villamos hálózatot, kifestettünk, új burkolatot kapott a padló, és klímákkal tettük komfortossá az épületet, egy komoly teraszt építettünk, és megújult a park. Az egyik legfontosabb dolog, hogy hosszú idő után ismét kikötő lett a hajóállomás. Ugyanakkor vízi megállóhelyként az evezősöknek, a kis hajók fogadására is alkalmas. Sőt, nemrégiben az ide vezető utat is felújítottuk – mondta el Jobb Gyula. Végül köszönetét fejezte ki a segítőknek és további támogatásukat kérve így fejezte be beszédét: 
– Az álom és a tervek itt nem érhetnek véget! Folytatni kell a munkát, hiszen van még feladat. 

A polgármestert dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője követte a szónoki pulpituson. 
– Örömteli esemény az, ha egy település virágzik és folyamatosan fejlődik. Ennek lehettünk ma tanúi. A település az elmúlt évszázadok alatt sokat változott, minden kor, minden nemzedék hozzátett valamit ahhoz a képhez, amely ma mindannyiunk számára Kulcsot jelenti. Ezek a beruházások nemcsak helyi, hanem térségi szinten is kiemelt jelentőségűek, hiszen szerves részét képezik a Rácalmás, Kulcs, Adony turisztikai útvonalnak. 
A beszédek után az ünnepélyes szalagátvágás következett, dr. Mészáros Lajos, dr. Simon László és Jobb Gyula részvételével. 
A protokolláris események végén nyitó bulira invitált minden érdeklődőt az önkormányzat. Különleges vízi színpad érkezett a hajóállomáshoz, amelyre tűzzsonglőrök és neves zenei fellépők érkeztek délután. Nagyszerű hangulat és emlékezetes közös ünneplés jellemezte a kulcsi megnyitót. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában