Folyamatosan gyűjtenek

2022.03.28. 14:00

Az ukrajnai menekültek számára szerveződik

Dunaújváros - Nagyon sok helyi szervezet és magánszemély járult már hozzá adományokkal az ukrajnai menekültek megsegítéséhez, és jelenleg is folynak a gyűjtési akciók.

Molnár Emese

2022.02.28. Adományok az ukrán menekülteknek Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mint már arról korábban beszámoltunk, városunkban is elszállásoltak menekülteket: családokat fogadtak a Dunaújvárosi Egyetem kollégiumában, és az önkormányzat is megnyitott egy üresen álló, egykor kollégiumként szolgáló épületet a Kertvárosban, ahova tájékoztatásuk alapján ötvenhárom személy érkezett március közepén. Az önkormányzat azt is írta, hogy a fogadásukra felkészültek, és a vöröskeresztnek, valamint helyi vendéglátósoknak köszönhetően az ellátásuk is biztosított. Ettől függetlenül adományokat fogadnak (például ágyneműt, törölközőt is megjelöltek, illetve egy megadott számlaszámra pénzadománnyal is hozzá lehet járulni). 

A polgármesteri hivatalban kialakított gyűjtőpontra vitt adományokat a Dunaújvárosi Óvoda is. Mint arról az intézmény beszámolt, a felajánlóknak köszönhetően nagyon sok adomány érkezett hozzájuk is, a többi között játékok, tisztítószerek, tartós élelmiszer, amelyeket már eljuttattak a kertvárosi kollégiumban lévő menekülteknek. Emellett itt az óvoda kollégái önkéntes feladatot is vállalnak, segítenek a menekültek ellátásában. 
A Pannon Oktatási Központ is szervezett gyűjtést: adományaikat egyrészt egy mátészalkai családsegítő szervezethez juttatták el, illetve a kertvárosi kollégiumba is. 

Sok magánszemély és szervezet tesz felajánlást

Az Újváros segít elnevezésű adománygyűjtő akció is folyamatosan végzi a karitatív tevékenységét. Szalai Attila, az akció kezdeményezője elmondta, most már nem a keleti határhoz viszik a térség lakói által felajánlott adományokat, hanem a helyben, illetve a környéken elszállásolt menekülteket segítik, azon pontokra visznek különféle tartós élelmiszereket, tisztasági felszereléseket, ruhaneműket, játékokat, ahol tudomásuk szerint a legnagyobb szükség van, és ahol szívesen fogadják. Adományokat vittek például Dunaföldvárra is. Az Újváros segít akcióhoz csatlakozott szerkesztőségünk is: nagyon sok felajánlást hoztak be hozzánk, amelyek már célba értek, és természetesen továbbra is behozhatják adományaikat a segíteni szándékozók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában