Jótékonyság

2021.12.09. 14:00

Ajándékok sokasága

A Móricz Zsigmond Általános Iskola képviselői tegnap reggel adták át az egy hónappal ezelőtt kezdődött gyűjtés eredményét a Máltai Szeretetszolgálat helyi képviselőinek.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Dunaújváros – Iskolánk tavaly csatlakozott először az akcióhoz, akkor némileg szerényebb felajánlásokat tudtunk küldeni, ám az idei esztendőben már sok adomány összegyűlt. Az országos akcióban már korábban 34 csomag indult útnak a fővárosba, ma pedig több mint 40 ajándékot tudtunk átadni a Máltai Szeretetszolgálat helyi képviselőinek – fogalmazott lapunknak az átadáskor a program ötletgazdája és egyben szervezője, Szalai Ildikó pedagógus, aki kiemelte: – Ezúton is köszönöm az ajándékokat és a támogatást, amit a diákoktól és szülőktől kaptunk. A csomagokba került édesség, karácsonyfadísz, könyv és játék is. A szülőket és a diákokat is arra kértük, hogy az általuk összeválogatott ajándékokat címkézzék fel nem és életkor szerint, hogy minden rászoruló a számára leginkább hasznos ajándékot kaphassa meg. 

Mudra József és Szalai Ildikó – képünk előterében – pakolták be az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat autójába <br> Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Bízom abban, hogy e kezdeményezés a következő évben is folytatódik majd. 

Mudra József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének vezetője a DH-nak elmondta: – Örömmel fogadtuk a Móricz-iskola csatlakozását a karácsony előtti akcióhoz. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak megvannak az erőforrásai, hogy ezek az adományok eljussanak a rászorulókhoz. 

Kétszer is fordultak – közel félszáz dobozt kellett elszállítani

Karácsony ünnepe előtt mindenki adakozóbb, ám a Máltai Szeretetszolgálat egy egész évre tervez és próbál meg segíteni. Számos akciónk fut párhuzamosan, így több helyi nagyáruházban is gyűjtöttünk tartós élelmiszert. A Móricz-iskola közösségének adományai is fontosak számunkra, ám lehet, hogy e felajánlások egy része majd a következő évben jut el a rászorulókhoz. A járványhelyzet miatt egyre több a kritikus helyzetbe került család, idős és egyedülálló embertársunk. Ezúton is köszönjük az adományokat, dolgozzunk közösen jövőre is! 

A Mosolymanók akciójához idén a Móricz Zsigmond Általános Iskola is csatlakozott. Pedagógusok, szülők és diákok állították össze az ajándékokat, ezeket tegnap vették át a Máltai Szeretetszolgálat helyi képviselői. Az oktatási intézmény egy országos akcióhoz is társult, így Lászlóné Durecz Andrea kezdeményezésére 34 csomag érkezett az adománygyűjtő akció központjába, Budapestre. Tegnap délelőtt a Móricz-iskola pedagógusa, Szalai Ildikó adta át a Máltai Szeretetszolgálat helyi képviselőinek az ajándékdobozokat. Képünkön Mudra József és Szalai Ildikó, a Móricz-iskola bejárata előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában