éljenek a lehetőséggel

2021.11.19. 11:30

Oltási akcióhetet hirdet a kormány jövő hétfőtől!

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig a kórházi oltópontokon és egyes szakrendelőkben is – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára – írja a koronavirus.gov.hu portál.

Brousil Csaba

20211027 Jánosháza Influenza oltás Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

dunaújváros Mint az államtitkár mondta, nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni – hozzátéve: a lényeg, hogy minél többen részt vegyenek az akcióban. Első, az elmaradt második és harmadik oltásokat is adnak. György István fontosnak nevezte a harmadik oltás felvételét, mert míg a vírus korábbi variációja ellen nyolc–tíz hónapig is védettséget biztosított a vakcina, a delta variáns esetében már négy–hat hónap után jelentősen csökken az immunválasz.

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig a kórházi oltópontokon és egyes szakrendelőkben is – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Dunaújvárosban az oltási akcióhéten a Szent Pantaleon Kórházban és a rendelőintézetben is több oltóhely naponta 7–19 óráig lesz nyitva. Pfi zer-, Moderna-, AstraZeneca-, Janssen- és Sinopharm-vakcina kérhető majd.

A kórházakban reggel hét órától este hétig várják a jelentkezőket, akiknek hozzájárulási nyilatkozatot kell kitölteniük. Természetesen nem csupán az oltási akcióhéten lehet megkapni a vakcinát, az időpontfoglaló előtte és utána is nyitva van – hangsúlyozta az államtitkár. Minden kórházi oltóhelyen vannak foglalható dátumok, és a háziorvosokkal is fel lehet venni a kapcsolatot.

A vírus elleni erősebb védelem érdekében minden 18 év feletti, már több mint 4 hónapja oltottnak javasolt az ismétlő oltás felvétele. A legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak. Arra kérjük őket, hogy saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást. Továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen – írja a koronavirus.gov.hu portál. A Fejér Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy az oltópontokon öt vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott.

A Szent Pantaleon Kórházban és a Rendelőintézetben is több oltóponton lehet majd kérni a vakcinát Fotó: MTI/Rosta Tibor

Dunaújvárosban az oltási akcióhéten a Szent Pantaleon Kórházban és a rendelőintézetben is több oltóhely naponta 7–19 óráig lesz nyitva. Oltópont működik majd a Rendelőintézet első, harmadik, negyedik és ötödik szintjén, valamint a kórház új épületének földszintjén, a nőgyógyászati szakrendelőben, illetve az első emeleten a 101-es szobában.

Ezen kívül három rendkívüli oltópontot nyitnak majd a kórház főépületének auditóriumában. (A koronavirus.gov.hu oldalon megtalálható a kórházi oltóhelyek listája). Fontos megjegyezni, hogy a kórház teljes területén kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

A 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kéri a kórház vezetése, hogy mindenki tartsa be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában