felhívás

2021.11.12. 12:00

A Mikulás postaládáját a könyvtárnál találják

A helyi közművelődési szakemberek már gőzerővel dolgoznak, hogy a város lakóinak tervezett adventi különleges meglepetések igazán szépek és a megszokott, magas színvonalúak lehessenek.

Török Tímea

Az adventi ablaknaptárról már olvashattak lapunk hasábjain. Most a Mikulás-postaládára szeretnénk felhívni a nagyszakállút váró gyerekek és szüleik figyelmét, amely az elmúlt évek Mikulás-játszóházának népszerűsége nyomán jött létre.

A leveleket november 27-től december 2-ig, csütörtökig várják a művelődési ház könyvtár felőli bejáratánál elhelyezett Mikulás-postaládába. Olyan levelet szeretnének látni a télapóváró gyerekektől, amelyekben elmesélhetik, lerajzolhatják az elmúlt évüket, megírhatják, milyen jók voltak.

Itt az ideje elkezdeni a levélírást a Mikulásnak
Fotó: Török Tímea
Idén is ünnepi hangulat lesz

A művelődési központ Face­book-oldalán tájékozódhatnak a szülők is, itt olvasható a felhívás, miszerint: ha a rénszarvasok ügyesek és gyorsak, december 7-én reggel a levelet író rácalmási gyerekek várhatják a Mikulás ajándékát az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

Az ügyes szervezők azt is elmesélik a fiataloknak, hogy a Mikulás járványügyi szempontból veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, mert idős. Ezért az intézmény dolgozói vállalják majd idén is az ajándékvivő manók feladatát. Egyben már előre kérik a szülőket, hogy biztosítsák a rácalmási manók számára a csomagok – kutyától védett! – elhelyezését.

Idén is lehet majd adventi koszorút készíteni, amihez a helyi önkormányzat biztosítja az alapanyagot. Az egységcsomagot november 27-én lehet majd átvenni az adventi hangulatú intézménynél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában