meccsnézés

2021.06.12. 11:30

Szurkolás a teraszokon

Tegnap este megkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság a Törökország–Olaszország mérkőzéssel. Az utóbbi évtizedekben az egész világon elterjedt a közös meccs­nézés, a sportesemények közös megtekintése.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Dunaújváros Ezalatt azt értjük, hogy rengeteg közterületen, étteremben, sörözőben, pubban helyeznek el kivetítőket.

Ez évek óta Dunaújvárosban is szokás, a központ a Városháza tér szokott lenni, hatalmas kivetítővel, több száz férőhelyes nézőtérrel és természetesen büfékkel. Ezúttal azonban ez elmarad, ezt tudtuk meg Medgyesi Miklós sajtószóvivőtől.

– A koronavírus-járvány miatt ezúttal nem lesz kivetítő a téren. Ugyanis létszámonként más a szabály, azt viszont nem tudjuk követni, hogy melyik meccset, mennyien nézik, hiszen nincs beléptetés, egy közterületről van szó. Viszont a téren üzemelő Ikon Lounge & Cafe-ban lesz lehetőség a teraszon közös meccsnézésre – tudtuk meg a szóvivőtől.

A Szöglet Sportbár tulajdonosa, Tóth Zoltán is várja a szurkolókat
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az Ikon Cafe munkatársai megkeresésünkre elmondták, minden mérkőzést meg lehet majd náluk tekinteni, mivel este kilenc órakor is kezdődnek találkozók, azoknak későn lesz végük, ezért a nyitvatartásuk rugalmas lesz. Tippelős nyereményjátékokat szerveznek, értékes ajándékokkal. Arra az Ikon felhívja a figyelmet, mivel nem túl nagy a teraszuk, javasolják az asztalfoglalást.

A Kádár-Gastro Kft. által üzemeltetett Bal2-ben és a Szöglet Sportbárban is jól szórakozhatunk az Európa-bajnokság alatt. Mindkét helyszínen projektoros kivetítés lesz, a Bal2-ben a külső teraszon, a Szögletben pedig a belső helyiségben. Az egységekben tippelős nyereményjátékkal teszik még izgalmasabbá a szurkolást. A szervezők itt is felhívják a figyelmet arra, érdemes asztalt foglalni.

A belvárosi szórakozóhelyek közül még az egykori Művész presszó – aminek most a becsületes neve Művész Rizmájer söröző – teraszán követhetik nyomon hatalmas méretű televízión a labdarúgás szerelmesei az Európa-bajnokság történéseit.

A Városháza téren ezúttal az Ikon Lounge & Cafe készült az Európa-bajnokságra

A többi belvárosi étterem nem tervez az Európa-bajnokság kapcsán semmi különle­geset, a tévéket természetesen szokás szerint bekapcsolják, tehát egy italozás vagy vacsora közben, aki akarja, követheti az Eb történéseit.

Rácalmáson is készültek a kontinensviadal rajtjára. A magyar válogatott első mérkőzését, amit a Puskás Arénában vív Portugália ellen, a sportcsarnok előtt 18 órától kivetítőn nézhetik a nemzeti csapatunkért szorítók.

Az összecsapás előtt 16 órától a sportcsarnok kinti pályáin teqballügyességi játékok várják a mozogni vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt.

A rendezvényt az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően bonyolítják le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában