kistraktor

2021.06.25. 11:00

Egy új, sokoldalú erőgép a DVG Zrt. kötelékében

Fűkaszálás, erdészeti munkák, hóeltakarítás – több fronton is dolgozik majd a kistraktor

Szabó Szabolcs

Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője szerint az új kistraktor nagy segítséget jelent a mindennapi munkában

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A napokban állt munkába a DVG Zrt. járműparkjának új büszkesége, egy több mint 15 és fél millió forint értékű multifunkcionális kistraktor.

A fejlesztéssel kapcsolatban a városi vagyonkezelő cég vezérigazgatója, Szabó György elmondta:

– Egy koros, elöregedett gépparkot örököltünk meg, e munkagép elődje is már gyakorlatilag többször volt a szervizben, mint kint a területen, így a nehéz gazdasági helyzet ellenére szükségessé vált egy sokoldalú erőgép beszerzése. A város és a DVG anyagi helyzetének függvényében további hasonló beszerzéseket is tervezünk a jövőben. A jelenlegi kánikulában is mennek a locsolókocsik a város útjain. Idén e feladatot alvállalkozó látja el, ám bízom abban, hogy a következő évben sikerül kigazdálkodnunk egy új, locsolásra, várostakarításra is használható munkagépet.

Elődje már több időt töltött a szervizben, mint a munkaterületen

Mészáros László, a DVG Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője kifejtette, a nyári fűvágás mellett az erdészeti munkálatoknál – gyérítés, fakivágás, ágaprítás – is nagy szerepet kap a multifunkcionális kistraktor, amely a téli hónapokban sem pihen majd, a járdák megtisztítása, hóeltakarítás, sózás lesz a feladata. Kicsinek tűnik ez a traktor, de egy igazán erős kis méregzsákról beszélünk, amely meggyorsítja és sokoldalúan segíti majd a kollégák mindennapi munkáját.

Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője szerint az új kistraktor nagy segítséget jelent a mindennapi munkában
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában