Központi felmérő

2021.05.20. 09:00

Milyen szintű a nyelvtudásuk?

Mint már arról előzetes hírt adtunk, május 19-én, szerdán szervezték meg az idegen nyelvi szintfelmérőt országszerte az általános iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamos diákjai számára.

duol.hu

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján, immáron hatodik alkalommal mérik az első idegen nyelvként angolt vagy németet tanuló diákok idegen nyelvi tudását. A mérés azt vizsgálja, hogy a tanulók nyelvtudása az első tanult idegen nyelvből megfelel-e a tantervi követelményekben a KER (Közös Európai Referenciakeret) szerint előírt szinteknek. A feladatsorok két részből álltak (hallott és olvasott szöveg értése), és kitöltésükre 2x30 perc állt rendelkezésre.

A tankerületi angol verseny résztvevői: Balogh Ludovika, Pintér Zoé és Grabecz Gréta Fotó: Petőfi iskola

A 6. évfolyamon angol nyelvből mintegy 67 400, német nyelvből több mint 21 000, a 8. évfolyamon angol nyelvből mintegy 71 000, német nyelvből közel 23 600 tanuló vesz részt a mérésben.

A Petőfi Sándor Általános Iskola valamennyi diákja angol nyelvet tanul, az intézményben emelt szintű angol nyelvi oktatásra is lehetőség van. Rendszeresen szerepelnek angol versenyeken a tanulók, és igen szép eredményeket érnek el. Legutóbb például a tankerületi online angol versenyen a 6.A osztály diákjai mérették meg magukat: Balogh Ludovika 7. helyezést ért el, Pintér Zoé a 3. helyet szerezte meg, és a verseny győztese Grabecz Gréta lett (képünkön).

Árvai Gyöngyi, az iskola felsős igazgatóhelyettese lapunknak elmondta, szerdán összesen öt osztály volt érintett a felmérésben. A gyerekek és a pedagógusok is készültek rá, külön kompetenciaórájuk is van, ahol vizsgafeladatokat oldanak meg. Árvai Gyöngyi azt is elmondta, mindent a szabályoknak megfelelően bonyolítottak le, így például nyelvi szakos kolléga nem is lehetett a bent a teremben. A megadott javítókulcsok alapján a feladatlapokat az iskola tanárai értékelik ki. A legalább 60 százalékos teljesítmény jelenti a megfelelő eredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában