támogatás és felajánlás

2021.04.13. 12:00

Száraztápokat, konzerveket és sokféle kiegészítőt kapott a DÁV

Az utóbbi idők legjobb adománygyűjtő napjaként jellemezte Illésné Székely Dóra, a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület elnöke azt a múlt szombati programot, amikor is a Béke körúti Interspar nagy­áruházban fogadhatták a lakosság felajánlásait.

Molnár Emese

2021.04.10. Állateledel gyűjtés a Dunaújvárosi Állatvédő egyesületnek az Intersparban Dunaújváros Fotón: Illésné Dóri a D.Á.V. Egyesület vezetője Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az akció az Országos Állatvédőrség Alapítvány által valósulhatott meg. Ez a 2011-ben alakult szervezet országos méretűvé nőtte ki magát, számos szerződéses kapcsolatot alakított ki a többi között állami egységekkel, támogatókkal és segítőkkel. Felkeresték a dunaújvárosi állatvédő csapatot azzal, hogy lehetőséget biztosítanának havi rendszerességgel adománygyűjtést szervezni az Interspar és a Tesco áruházakban (amelyekkel szintén együttműködésben van az alapítvány). Jókor jött a lehetőséget, ugyanis nem sokkal korábban állateledel hiányában voltak, kértek is segítséget a közösségi oldalon, így örömmel csatlakoztak az alapítvány programjához.

Lesz még ilyen adománygyűjtő nap a nagyáruházban
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A szombati akció során voltak olyan adományozók, akik az áruházban vásároltak adományokat, de voltak, akik közvetlenül otthonról hozták a felajánlásaikat. Összességében egyebek között a felnőtt kutyáknak 387 kilogramm száraztáp és 328 konzerves eledel, a kölyökkutyusoknak 35 kilogramm száraztáp, konzervek és jutalomfalatok, a cicák számára pedig 54 kilogramm száraztáp, 166 darab tasakos táp, 50 kilogramm macskaalom gyűlt össze, emellett tisztítószereket, tálkákat, pokrócokat és még cicahordozót is kaptak. Mint azt Dóra elmondta, jelenleg 12 kutyus és 8 cica van a kötelékükben, ideiglenes befogadóknál, rehabilitációs ellátáson, illetve a saját telkükön. Általában az étel jelenti a hiányt egyesületüknél. Vannak sokkos állapotban lévő kutyusok is, nekik száraztáp nem adható. Ezúton is köszönik minden támogatónak a felajánlást, köztük a helyi Interspar vezetőinek is.

Az állatvédőrség programjával két-három havonta szerveznének ilyen adománygyűjtést annak érdekében, hogy ne kerüljenek megint olyan helyzetbe, hogy kifogynak az állateledelből. Viszont az alapítvány májusban egy országos nagy akciót hirdet, amelynek részeként minden Intersparnál lesz adománygyűjtő kitelepülés két napon keresztül, így nálunk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában