pontos tájékoztató

2021.03.15. 10:00

Ebösszeírás lesz Dunaföldváron

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere a település honlapján tájékoztatta a lakosságot az ebösszeírásról.

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: Pixabay

Tisztelt Ebtartó!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávtv.) 42/B.§ (1) bekezdése alapján Dunaföldvár Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Dunaföldvár Város területén 2021. március 1-jétől május 31-ig terjedő időszakban Dunaföldvár Város közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért felhívom a figyelmét, hogy a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége!

Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként egy, a hivatkozott jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot „Ebösszeíró adatlap” kell kitölteni és azt (azokat) az Önkormányzathoz visszajuttatni. Az adatlap folyamatosan beszerezhető

  • a Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Polgármesteri Hivatal) 7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos u. 2. szám alatt a Portán vagy
  • letölthető az Önkormányzat honlapjáról (www.dunafoldvar.hu/polgármesteri hivatal/nyomtatványok-ügymenetek/városfejlesztési és műszaki iroda/ebösszeírás 2021).
  • A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatást ügyfélfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal Portáján vagy a Városfejlesztési és Műszaki Irodán (szerdán 8:00-12:00 és 13:00-16:00), illetve a 75/541-558 telefonszámon kérhető.

    Az Ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

    Postai úton: Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal 7020 Dunaföldvár, Kossuth Lajos utca 2.

    Elektronikus levél formában: [email protected] elektronikus levélcímre küldve

    Személyesen: Polgármesteri Hivatal Portáján kihelyezett adatlap gyűjtőbe helyezve

    Elektronikusan:https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap internetes oldalon keresztül az Ebösszeíró adatlap elnevezésű nyomtatvány kitöltésével.

    Felhívom az eb tulajdonos(ok)/tartó(k) figyelmét arra, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni!

    Az Ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2021. május 31.

    Felhívom továbbá az ebtulajdonos figyelmét, hogy:

  • a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm.rendelet 17/B § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjen a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonos az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot, elhullást írásban bejelenteni.
  • Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.
  • Az ebösszeírást elmulasztó ebtulajdonos állatvédelmi bírságot köteles fizetni. Az állatvédelmi bírság legkisebb összege az Ávtv. 43.§ (1b) bekezdése és az állatvédelmi bírságról szóló 244/1988. (XII.31.) Korm.rendelet 2.§ (2) bekezdése alapján 150 000.- Ft.
  • Tájékoztatom, hogy az ebösszeírással kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató elérhető a https://dunafoldvar.hu/hir-kategoria/adatv%C3%A9delem/ menüpont alatt.

    Vezető képünk illusztráció.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában