Mezőfalva

2021.02.27. 07:00

Hússzal több autó állhat majd meg az iskolánál

Parkolókat alakíttat ki az önkormányzat az iskolánál: negyven méteres szakaszon, közel húsz gépjárművel több állhat meg.

Horváth László

A kényelem és a praktikum kellemetlenséggel is járhat, ha felborulnak az arányok. Így alakult a mezőfalvi iskolánál is mostanában, ahol már napi szinten káoszba torkollott a reggeli és a délutáni parkolási tumultus. Nem mellesleg pedig roppant balesetveszélyes helyzetet idézett elő. A parkoló bővítésének igénye nemcsak a szülők, a közlekedők részéről merült fel, de az iskola vezetése és Mezőfalva önkormányzata is érzékelte a szükségességét. Február 23-án, kedden gépek és építőmunkások jelentek meg a területen. Márok Csaba polgármester érdeklődésünkre elmondta, látták a problémát, és a képviselőkkel egyetértésben megbízást adtak a parkoló bővítésére. A saját forrásból finanszírozott munkáról internetes fórumon keresztül is tájékoztatták a lakókat.

Virágágyást is kialakítottak az új parkolók mellett a mezőfalvi általános iskolánál Fotók: a szerző

„Az eddigi parkolóval szembeni oldalon vízelvezető betongyűrűket helyeztünk el, és ennek tetejét fehér kővel borítottuk. Így próbáljuk biztosítani azt, hogy több parkolási lehetőség legyen. Érzékeltük azt is, hogy a parkolási gondok néha balesetveszélyes állapotot idéztek elő. Ennek megelőzése érdekében született meg a döntés a parkolóhelyek bővítéséről. Kérek minden autóst, hogy a parkolót rendeltetésszerűen használja, ami azt jelenti, ne az úttal párhuzamosan álljon meg, hanem forduljon be annak érdekében, hogy minél többen meg tudjanak állni, és a gyerekek biztonságosan eljussanak az iskolába” – olvasható Márok Csaba polgármester internetes közösségi bejegyzésében.

 

A szakemberek egy héttel ezelőtt kezdték meg a munkákat

 

Nagy volt a sürgés-forgás a munkaterületen
Az önkormányzat saját forrásból fi nanszírozza a munkálatokat
A parkolóépítéssel a balesetveszély és a káosz elkerülése a cél

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában