A szeméthalom mellett

2021.01.16. 15:10

Éhező kutyákat mentettek meg a biztos fagyhaláltól Iváncsán

Illegális hulladéklerakó helyről kapott értesítést az Iváncsai Polgármesteri Hivatal a héten. A helyszínen viszont nem csak szeméthalmot találtak az önkormányzat emberei...

duol.hu

Molnár Tibor Iváncsa polgármestere Iváncsa község Facebook oldalán osztotta meg a történteket, melyet betűhíven közlünk.

Illegális hulladéklerakásról kaptunk bejelentést a héten.

A hivatal dolgozói a helyszínen nem csupán a szeméthalmot, hanem a mellette lévő ingatlanon iszonyatos körülmények között tartott kutyákat láttak.

Azonnal ételt vásároltunk nekik, megitattuk őket, de közben a bezárt házból is ugatást hallottunk. Tudtuk, ha ott maradnak, a hétvégi fagyokat nem élik túl. Haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesülettel, akik a körzeti megbízottal és Szakács Adrienn ügyintézőkkel kiegészülve három kis kutyát mentettek meg péntek délután. Ők értesítették a Sportolók és Művészek az Állatok Védelméért Alapítványt, akik péntek este a másik három kutyát is kimentették a magát gazdának tartó egyéntől.

Köszönöm mindkét állatvédő szervezetnek, hogy jöttek és segítettek, a hivatal dolgozóinak, az Iváncsai Polgárőrségnek a közreműködést, és Benke Dániel körzeti megbízottnak azért, hogy szabadidejében is velük tartott.

A továbbiakban a mi célunk az, hogy segítsük annak az embernek a felelősségre vonását, és az állattartástól való eltiltását, aki éheztette, kínozta az állatokat.

Mégegyszer köszönöm azt, hogy hat kis állat már biztonságban lehet, normális körülmények között gyógyulhatnak, élhetnek tovább.

Molnár Tibor

polgármester

 

 

A Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület a mentésről készült " target="_blank">videót megosztotta Facebook oldalán, aminek megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában