Gyorsan cseperednek

2021.01.08. 17:30

Annácska bölcsis, Eszti táncol, Freja mesét néz

Minden esztendőben köszöntik az év első dunaújvárosi újszülöttjét a Szent Pantaleon Kórházban.

Molnár Emese

Kíváncsiak voltunk, mennyit cseperedtek a gyerekek az elmúlt idők során. Sajnos nem mindegyik szülővel sikerült felvennünk a kapcsolatot, de akikkel igen, boldogan meséltek nekünk, milyenek a mindennapjaik.

Egy kicsit várni kellett az előző esztendőben az első dunaújvárosi babára, hiszen 2020. január 6-án 11 óra 56 perckor 3800 grammal és 50 centiméterrel született meg Harkály Ilona Freja. Ő lett a család harmadik gyermeke. Édesanyja, Harkályné Kótai Ilona elmondta, Freja nagyon jó kedvű, mosolygós kislány, akinek már teljesen kialakult a napirendje. A kedvenc játékai közé tartozik az építőkocka, imádja Minnie egeret, gyakran nézik is a mesét a tévében. Szeret a testvéreivel játszani, kiegyensúlyozott, boldog kisgyermek. A legújabb fotót az egyéves születésnapján készítették a bájos kislányról otthon.

2019. január 2-án 21 óra 15 perckor, 2800 grammal és 48 centiméterrel született meg a kis Hajmási-Ditrich Anna, a Hajmási család második lánygyermekeként. Anyukája, Haj­mási-Ditrich Tímea örömmel mesélte, hogy a kétéves Annácska most kezdte a bölcsit, amit nagyon szeret. Imád babázni és a nővérével, Csengével játszani. Igazi kislány, mert sokat tipeg az anyukája cipőiben, amik csinosabbak számára. Ha látja, hogy fotózzák, akkor mosolyog és azt mondja hozzá, hogy csíz.

 

A felső képsoron balról jobbra Botos Eszter, Hajmási-Ditrich Anna és Harkály Ilona Freja megszületésükkor, az alsó képsoron pedig napjainkban
Fotó: DH-montázs

2015. január elsején, 9 óra 24 perckor látta meg a napvilágot a városi kórházban Botos Eszter, 3200 grammal és 50 centiméterrel. Szülei már nagyon várták érkezését, hiszen ő volt az első gyermekük. Botosné Fülöp Mónika elmondta, Eszti igazán mosolygós, cserfes, vagány kislány. Szereti a szép, csillogó ruhákat, imádja az állatokat, legfőképpen a kutyusokat. Azóta született egy kishúga is, Hédi, aki követi nagytestvére minden mozdulatát. Eszti most lett hatéves, balettra és úszásra is jár, szeptemberben pedig kezdi az iskolát, amit izgalommal vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában