összefogás

2020.12.14. 11:30

Csempésszünk együtt mosolyt a maszk alá karácsonykor is!

Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat idén is elindította a karácsonyi adománygyűjtő kampányát.

Molnár Emese

Cipősdoboz akció illusztráció a szerkesztőségnél 20201203 Salgótarján Fotó: Hüvösi Csaba HCS Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

Ez az úgynevezett országos Cipősdoboz-akció, amelyet immáron tizenhetedik alkalommal hirdettek meg. Az adományok gyűjtése november 27-től kezdődött, és még az elkövetkező néhány napban van lehetőség arra, hogy az adományozók által összeállított ajándékcsomagokat eljuttassák a szolgálatnak. A végén rászoruló családok karácsonyfája alá kerülnek a felajánlások: a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai partnerein és önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a leginkább rászoruló gyermekekhez.

A dobozokat gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, családsegítő szervezetek veszik át. A sikeres gyűjtésben mintegy száz partner segíti a szolgálatot, közel százötven gyűjtőponton várják a felajánlásokat.

Idén már tizenhetedik alkalommal hirdették meg a cipősdoboz-adománygyűjtő akciót
Fotó: Hüvösi Csaba

A kampányhoz csatlakoztunk mi is, a Mediaworks Hungary Zrt. azzal a céllal, hogy minél több rászoruló kisgyermeknek segíthessünk. A jótékonysági akcióban a Dunaújvárosi Hírlap Vasmű úti irodájában, a megyei ügyfélszolgálatainkon, illetve Budapesten a Bécsi úti és Üllői úti irodaházakban gyűjtőpontokat alakítottunk ki, ahol kollégáink és olvasóink leadhatják adományaikat december 15-ig. A segítségnyújtás receptje ezúttal nem más, mint egy cipősdoboznyi adomány, teli hasznos és szép dolgokkal (játék, írószer, higiéniai eszköz, édesség, könyv), a végeredmény pedig egy önfeledt gyermeki mosoly.

Az összerakott csomag akkor ölt személyesebb ajándékformát, ha becsomagoljuk csomagolópapírba (külön a tetejét és külön az alját), átkötjük zsineggel, és végül a dobozra ráírjuk, hogy milyen korú lánynak vagy fiúnak szánjuk az ajándékot. Legyünk minél többen dobozolók, hiszen ezáltal részesei lehetünk sok-sok nélkülöző kisgyermek karácsonyi csodájának!

A járványügyi helyzet miatt lehetőség van az online segítségnyújtásra is. A https:­//www.liliputjatek.hu/ciposdoboz/ oldalon keresztül játékokat lehet adományozni online.

A http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon pedig egyéb hasznos felajánlásokkal, a többi között édesség és higiéniai eszközök vásárlásával lehet támogatni az akciót, valamint él a 1355-ös adományvonal is. A Baptista Szeretetszolgálat akciója egyébként december 20-ig tart, legkésőbb eddig lehet az elkészült ajándékcsomagokat eljuttatni a gyűjtőhelyekre, amelyek listája a www.ciposdoboz.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában