Máltai Szeretetszolgálat

2020.12.15. 07:00

Adni öröm! – idén adománykártyával

Adni öröm! – hirdeti az idei karácsony előtt is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közel negyedszázados múltra visszatekintő adománygyűjtési akciója, amely holnap kezdődik és hat napon át tart a helyi Interspar áruházban.

Szabó Szabolcs

2020.12.11. Mudra József a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dunaújvárosi Csoportjának intézményvezetője Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros

Az akció részleteiről Mudra József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi csoportvezetője beszélt lapunknak:

– A járványhelyzet miatti védőintézkedésekre koncentrálva átszervezte hagyományos karácsonyi gyűjtését idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Adni öröm! akciót december 16. és 21. között a dunaújvárosi Interspar áruházban rendezi meg a karitatív szervezet, amely idén adománykártyák vásárlására kéri az üzletekbe betérő embereket. Mindez jelentős változás, hiszen korábban az Adni öröm! karácsonyi gyűjtést a személyes találkozásokra alapozta a szeretetszolgálat.

Ezúttal személyes találkozó nélkül gyűjt a szolgálat

Mudra József, a karitatív szervezet csoportvezetője Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Az önkéntesek az üzletekbe érkező vásárlókat kérték, lehetőség szerint vásároljanak tartós élelmiszert a rászoruló embereknek is. Az adományozók a felállított máltai asztaloknál adhatták át adományukat, jellemző módon általában lisztet, cukrot, konzervet és édességet – mondta el Mudra József, aki a holnap induló gyűjtés menetéről is szólt:

– A járványhelyzetre tekintettel a Máltai Szeretetszolgálat személyes találkozások nélkül szervezte meg az idei karácsonyi gyűjtését.

A dunaújvárosi üzletben is az önkénteseket megszemélyesítő, életnagyságú kartonfigurák emlékeztetik az Adni öröm! akcióra a vásárlókat, akik liszt, cukor és olaj helyett lisztet, cukrot, olajat, vagy komplett élelmiszercsomagot szimbolizáló adománykártyákat is vásárolhatnak. Az élelmiszereket helyettesítő adománykártyák hét különböző címletben lesznek megtalálhatók az áuházban, a legolcsóbb 99 forintba kerül, a legdrágább ára 4500 forint. A kártyákat az Adni öröm! feliratú tábláról vehetik el a vásárlók, illetve a tartós élelmiszerek polcainál is megtalálhatók lesznek.

Az idei gyűjtés támogatottjai

A hat nap alatt megvásárolt adománykártyák ellenértékéből a Máltai Szeretetszolgálat vásárol tartós élelmiszert, amiből karácsonyi ajándékcsomagokat készít.

Az Adni öröm! akció során ezúttal is rászoruló családokat, egyedül maradt időseket, fogyatékos emberek családjait, hajléktalan embereket támogat a Máltai Szeretetszolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában