javasoljon

2020.10.26. 10:00

Ne csak egy lista legyen az értéktár!

A helyi értéktár témájában tartott sajtótájékoztatót múlt szerdán Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintéző.

Brousil Csaba

Mint az el is hangzott az értéktár intézményét a kormány 2012-ben hívta életre, Dunaújváros 2016-ban, tehát az előző városvezetés idején csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. A munkát a jelenlegi városvezetés folytatja, a humán alpolgármester feladatai közé tartozik az értéktárral való törődés.

A Martinász szobor is az értéktár része
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Barta Endre kiemelte, hogy nem ötletszerűen szeretnék növelni a listát, és felhízlalni az értéktárat, pláne nem saját döntésük alapján. Ezért arra kéri a városlakókat, hogy ismerkedjenek meg a helyi értéktárral, és ha van javaslatuk annak bővítésére, akkor azt tegyék meg. Eddig a következők kerültek be a helyi értéktárba: a Baracsi úti „Arborétum” Természetvédelmi Terület, a Szocreál építészeti tanösvény, Somogyi József Martinász című szobra, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, a Dózsa mozi és a Dózsa György tér, a Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros gyűjteménye, a Magyar Óriásnyúl, a Duna-parti védmű és szoborpark, a Dunaújvárosi Vegyeskar, a tánc műfajainak megalapítása Dunaújvárosban, és a Magyar Papírmúzeum. Ezekben a kategóriákban lehet jelölni: agrár-és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, turizmus és vendéglátás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában