a pörkölt

2020.09.25. 07:30

Gasztronómiai kérdések

Agárdy Csaba

Forrás: illusztráció

Fotó: pixabay

Négy szakáccsal voltam együtt katona. Teljesen véletlenül bevonulásuk előtt mind a négyen halászcsárdában dolgoztak. Egy körletben aludtak, nagyon jó viszonyban voltak, de hogy miként kell a jó halászlét elkészíteni, azon mindig úgy összevesztek, ha lett volna fegyverük, halomra lövik egymást. A katonaévek azért jutottak eszembe, mert valamelyik este az interneten a tökéletes pörkölt receptjét kerestem. Az ország leghíresebb, legnevesebb séfjeinek receptjeit találtam meg. Nem gondoltam volna, hogy a pörköltkészítés ürügyén szinte csak egy álláspontjuk lesz közös, a hús egyharmadának kell lennie a hagymának. A többi egyénileg...

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában