Emlékezetes nyári történet volt a kerékügy

2020.08.31. 09:00

Még forog a „fehér óriás” a Velencei-tó partján

Ahogy a nyári szezonnak vége, úgy hamarosan zár a velencei óriáskerék is. Az üzemeltető azt mondja, amíg a jó idő tart, addig ő is kitart. A szerződésük szeptember végéig szól.

str/feol.hu

Viharosan indult, de aztán a nyári turizmus elsöpörte a velencei óriáskerék körüli felhőket, amely első szezonjára érkezett az idei évben a tó partjára. Sokan örvendeztek ennek, s felültek az ideiglenes látványosságra, és szórakoztató alkalmatosságra, miután az üzemeltető és az önkormányzat megegyezésre jutott: az eredeti helyszíntől 15 méterre újra felállították a kereket.

Ahogy azt akkor megírtuk: noha minden engedélye, dokumentációja megvolt Tonté Lászlónak ahhoz, hogy a Velence Korzó meghatározott területén építse fel a szerkezetet, ez valamiért az önkormányzatnak mégsem tetszett. Így hát, mint fogalmazott a Hírlapnak a tulajdonos: „a nyugalom érdekében” arrébb vitte a nagy fehér óriást, ahol végül egész nyáron foroghatott a helyiek és az ide látogatók örömére.

A velencei óriáskerék a nyári szezon végén a Velencei-tó partján Fotó: STR/feol.hu

– Mivel máshol még nem állítottuk fel, így nem volt összehasonlítási alapom, nem tudom, mennyire bizonyult jónak ez a szezon. De örülünk, és viszonylag elégedettek vagyunk – árulta el a Fe­jér Megyei Hírlap kérdésére az üzemeltető. Aki, mint mondta, szeptember 30-ig rendelkezik szerződéssel a helyszínen, így, ha az idő jó, akkor addig marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában