A türelem átkelőt terem – az előkészítő munkálatok már elkezdődtek

2020.07.31. 14:00

Átépítik a hidat, addig kerülővel közlekedik a járatos autóbusz

Némi túlzással mondva, de közel járva az igazsághoz, „emberemlékezet óta” nem nyúltak szakemberek a településre Előszállás felől bevezető úton található közúti hídhoz. Most felújítják, ezért a járműforgalom elől augusztus 1-től várhatóan egy két hónapos időszakra lezárják.

Balogh Tamás

Alapos érdekegyeztetés után kezdenek hozzá

A településen átvezető a 6211 jelű Előszállás–Nagykarácsony összekötő út 4+600-6+500 km-szelvény közötti szakaszán, ami magában foglalja a Sóhordó utat is, szintén felújítási munkák folytak az elmúlt hetekben. Ezt a tevékenységet egészíti ki az említett híd rekonstrukciója.

Mivel ez idő alatt zajlik a nagy nyári betakarítás is, ezért a munkát koordinálók (a felújítók a település vezetésével egyeztetve) erről a szakaszról ideiglenesen levonulva, elegánsan helyet adtak a mezőgazdasági szakemberek szállító járműveinek, hogy az erősen csapadékérzékeny munkájukat minél előbb és zavartalanul tudják végezni. Jelenleg már jó ütemben folytatják a feladatukat.

A lezárt híd miatt gondolniuk kellett az abban az irányban lévő külterületen, régi nevén, a Szőlőföldeken lakókra is. A faluba való bejárásuk és az autóbuszjáratok elérhetőségének biztosítására egy gyaloghidat építettek a számukra.

Az előkészületi munkák részeként gyalogos hidat építenek a Szőlőhegyen lakóknak
Fotók: Balogh Tamás

Az autóbusz-közlekedés menetrendje is megváltozik

A Volánbusz Dunaújváros–Dunaföldvár–Nagykarácsony között közlekedő járatai Előszállás érintése után, a Daruszentmiklós, Mezőfalva, Nagykarácsony–Sóhordó úton fognak járni a jelzett időszakban. Természetesen a visszavezető út is ezzel a kerülőszakasszal egészül ki. A menetidő is hosszabbá válik.

Az átkelő burkolata mostanra teljesen tönkrement

Egy kis türelemre lesz szükségük az utazóknak

Az ezen az útirányon közlekedő járatok az eddigi 35,9 km-t 59 perc alatt tették meg. A kerülő út igénybevételéhez az autóbuszok a Nagykarácsony Sportpályától 25 perccel korábban indulnak.

A Dunaújvárosba való bejutásra van egy másik útirány is, a Mezőfalva–Nagyve­nyim. A távolság 24,3 km, amit 36 perc alatt tesznek meg az autóbuszok. Ez az ott „diákjáratnak” nevezett lehetőség, ami iskolai napokon és nyilván nem az általános műszakkezdések elérésére lett létrehozva.

A községbe Előszállás irányában bevezető úton található közúti híd felújítása eddig váratott magára

Lesz még egy érdekessége a mostani, kényszerű buszozásnak

A Dunaújvárosból naponta 6.45-kor induló járat Előszállás felől, az említett felújítás alatt álló hídig közlekedik, ahogy a visszavezető útját is onnét kezdi meg 8.00-kor. Csakhogy ez a pont a legközelebbi házaktól majd 1 km-re található. A többség értelemszerűen távolabb.

Türelem és megértés. Erre van szükségük az ott lakóknak a következő hónapban, hogy utána újból gondtalanul használhassák majd a megújult útjukat, valamint a hidat, ami összeköti őket a szomszédjaikkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában