A veszélyhelyzet után először

2020.07.04. 08:00

A fejlesztésekért dolgoznak

A képviselők hét napirendi pontot tárgyaltak meg, amelyekről Kovács Judit, a Fidesz-frakció tagja nyilatkozott lapunknak.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Székesfehérvár

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az októberi választás során nyert mandátumot a megyei közgyűlésbe Kovács Judit. Ez az első ciklusa ebben a fórumban, ahol a négy választókerületet magában foglaló térség kisebb településeinek ügyeiért, fejlesztési lehetőségeiért dolgoznak. Mint mondta, dr. Molnár Krisztián elnökletével szakmailag nagyon felkészült hivatali csapat munkálkodik folyamatosan, a közgyűlési és a bizottsági anyagokat rendkívül alaposan készítik elő, a felmerülő kérdésekre korrekt válaszokat kapnak. Ez az alaposság volt jellemző a járványügyi helyzet alatt is, az elnök mindenben kikérte a közgyűlés tagjainak véleményét. Nagyobb, fajsúlyos kérdésben nem hozott döntést, és tájékoztatást adott minden fontosabb fejleményről, legyen az akár tárgyalás, vagy éppen helyzetjelentés iskolákról, kórházakról. Nem véletlen, hogy a csütörtöki ülés egyik napirendjét, amely az elnök munkájának értékeléséről szólt, egyhangúan elfogadták a tagok (a Fejér Megyei Önkormányzat SZMSZ-e szerint évente egyszer zárszám­adással egyidejűleg értékelni kell a közgyűlési elnök munkáját). Jóváhagyták a megyei önkormányzat előző évi költségvetési beszámolóját és a belső ellenőrzési jelentését. A Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanácsba dr. Sükösd Tamás megyei képviselőt, Sárbogárd polgármesterét delegálták. Döntöttek arról is, hogy 500 ezer forinttal támogatják a Kárpát-medencei Fiatalok Sportjáért Alapítványt. Idén még négy ülésnapról határoztak, de természetesen rendkívüli döntést igénylő kérdésekben is összeülnek még, ha szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában