A helyszín tökéletes

2020.04.18. 17:00

Élet a játszótéren és kicsit azon is túl

Már csak a fű hiányzik – no meg az emberek. Avagy épül-szépül az előszállási fitneszpark!

Szanyi-Nagy Judit/FEOL

A település önkormányzata 2018-ban nyújtott be pályázatot a jelenlegi játszótér fejlesztésére, amelyet végül 2019 őszén nyertek el. A támogatói okirat decemberben érkezett a nagyközségbe, így a munkálatok értelemszerűen csak ezt követően kezdődhettek el, írja a feol.hu.

A szabadtéri edzés is biztosított lesz a parkban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szakemberek a korhadt, kopott részeket már kicserélték a „régi játszótéren”, a területre újonnan egy fitneszpark is került. A helyszín tökéletes: az elemek az iskola sarkán, egy hatalmas parkban, az egykori kastély és a jelenlegi művelődési ház szomszédságában várják, hogy azokban megkapaszkodjanak az odalátogatók. Aki erre jár, csőből hajlított felemás korlátot, lépegetőket, valamint hat darab forgó-mozgó, az uniós szabványoknak megfelelő fitneszeszközt is talál itt. A munkálatokból csupán a füvesítés maradt hátra – tudtuk meg Farkas Imre polgármestertől. Ez azt jelenti, az új parkrész egy-két hét múlva már teljesen birtokba is vehető.

A kivitelezést egy – a játszóteret is karbantartó – sülysápi cég emberei végezték. A nyolcmillió forintos támogatást végül egymillió forinttal kellett megtoldania az önkormányzatnak (az egyéb, felvetődő költségek miatt) – de az eddigiek alapján kijelenthető: megérte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában