Megszervezik a helyi idősek napi étkeztetését

2020.03.19. 11:30

Ha kéri, házhoz viszik

Medgyesi Miklóst, az önkormányzat sajtószóvivőjét kérdeztük a városvezetés koronavírus-járványt érintő legfrissebb helyi intézkedéseiről.

Brousil Csaba

A szóvivő tájékoztatása szerint Dunaújvárosban továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg. A karanténban lévők száma sem változott, továbbra is tizenegy fő. A városvezetés a szerdai ülésén a hetven évesnél idősebb dunaújvárosi polgárok étkeztetésének megszervezéséről és lebonyolításáról döntöttek. E szerint a meleg ételt egyszer használatos műanyag edényben szállítják ki minden nap (hétfőtől vasárnapig) 10.30 és 13.30 között (diabetikus menü esetében 12 óráig). Az étel és a kiszállítás díja együtt 680 forint naponta. Az első kiszállítás az igénylést követő második napon történik.

A hetven év felettieknek az önkormányzat biztosítja a napi egyszeri meleg ételt (képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

Rendelést csak teljes hétre vesznek fel, megkezdett hét esetén a következő hét végéig. A következő heti étlapot szerdán kapják meg az érintettek, csütörtökön kell jelezni, hogy kérnek-e ellátást a következő hétre is avagy sem. Fizetni az első adag étel kiszállításakor előre kell, hosszabbítás esetén mindig pénteki napon. Arra kérik a hetven év feletti helyi lakosokat, hogy akik igénylik az étkezést, jelezzék azt a polgármesteri hivatal közigazgatási osztályán, hétfőtől péntek ig 8 és 12 óra között az 544-333-as vagy az 544-344- es telefonszámokon. A városvezetés arra kér mindenkit, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, lehetőleg ne menjen közösségbe, a vásárlást is intézze gyorsan, és tartsa be a higiénés előírásokat.

A következő adatokat kell megadni

Azok a hetven évesnél idősebbek, akik szeretnék igényelni a fent ismertetett napi étkezést, azoknak meg kell adniuk nevüket, életkorukat, lakcímüket, ha a bejutáshoz szükséges akkor a kapukódot, telefonszámukat. Továbbá nyilatkozniuk kell arról, hogy igényelnek-e diabetikus menüt vagy sem. A városvezetés arra kér minden dunaújvárosi családot, hogy amiben csak lehet segítsék az idős hozzátartozókat, szomszédokat. Fontos azonban, hogy ennek során is ügyeljenek a megelőző intézkedések betartására!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában