Tíz csapat harminc diákkal nevezett

2020.01.10. 09:00

Informatikai területi vetélkedőt tartottak a Bánki iskolában

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 27. alkalommal rendezte meg tegnap délután informatikai területi vetélkedőjét, amelyen több környékbeli település diákjai is részt vettek.

Balla Tibor

Fotó: LI

Schön Beatrix tagintézmény-vezető (aki maga is informatika tanár) elmondta, idén a Bánki 50 éves évfordulója tiszteletére a feladatok is egy kicsit mások voltak, mint eddig. Korábban egy kis elméleti teszt után a számítógépek előtt ülve Excel, PowerPoint feladatokat oldottak meg.

A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola csapata kezdte meg a feladatok megoldását
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ebben az évben interaktívvá tették a feladatokat a szervezők, QR-kódokat helyeztek ki iskolaszerte, és a csapatok akkor tudtak egyik állomásról továbbmenni a következőhöz, ha megoldották az ottani informatikai feladatot.

A versengésre 10 csapat nevezett összesen 30 diákkal, és a városi iskolák mellett képviseltette magát Rácalmás és Nagyvenyim is. A diákokat az igazgatói köszöntő után Józan Lajos informatika tanár igazította el, majd Homolya Zoltán segítségével indultak neki a feladatoknak. Az értékes nyereményeket a Logiscool ajánlotta fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában