Szent Orbán Borrend

2020.01.30. 11:30

Pálinkák mustrája, borászok kérésére

Pénteken este Adonyban a Duna menti Szent Orbán Borrend pálinkamustrát tart a térség pálinkafőzőinek. A bírálók a perkátai Pavlicsek Csaba és László Norbert lesznek.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

És ha már szóba került Perkáta, érdemes beszámolni arról, hogy az idén perkátai lett az év pálinkája a Quintessence-n. A Quintessence-ről tudni kell, hogy az Ongai Kulturális Egyesület rendezi több mint tíz éve. Az idén a XI. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyre 1606 nevezett tétel érkezett Magyarországon kívül Horvátország, Izrael, Románia és Szlovákia területéről.

Pavlicsek Csaba lesz az egyik szakértő Adonyban
Fotó: archív

A miskolci eredményhirdetésen kiderült, hogy a legnagyobb magyarországi párlatversenyen a perkátai főzők remekül szerepeltek. Balogh Zsolt, László Norbert és Papp Ferenc révén több mint húsz érmet szereztek. László Norbert trópusi mix pálinkája aranyérmes lett, megnyerte a saját kategóriáját, majd a kategóriagyőztesek különversenyén is győzött, így a Quintessence 2020 Legjobb magánfőzetők pálinka címet nyerte el, azaz a verseny legjobb pálinkája címet kapta meg.

A Szent Orbán Borrend pénteken estére elsősorban működési területéről – Adony, Iváncsa, Perkáta, Kulcs, Pusztaszabolcs, Besnyő, Belo­iannisz, Szabadegyháza – várja a magánfőzőket, a házi pálinkafőzőket, azokat, akik szeretnék megmutatni az általuk főzött pálinkát, és arról szakértői véleményt, ítéletet hallani.

A kínáláshoz pálinkánként 0,75 liter mennyiségű mintára lesz szükség. A helyszín Adonyban, a régi önkormányzati épület házasságkötő termében (Bajcsy-Zsilinszky utca 5.) lesz, a mustra 18 órakor kezdődik. A borkóstoló feltételeit a borrend biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában