országgyűlésiképviselő- jelölt

2020.01.11. 07:00

Molnár Tibor feltérképezte a legfontosabb feladatokat

Fejér megye 04-es választókörzetében független országgyűlésiképviselő-jelöltként, de Fidesz támogatottsággal Molnár Tibor, a jelenlegi iváncsai polgármester indul. Az önkormányzati vezető a közelmúltban felkereste a választókerület településeit, hogy egyeztessen a polgármesterekkel. Hiszen mint ahogy a jelölt közösségi média oldalán írja, megválasztása esetén meg kell ismernie azokat a fejlesztési igényeket, megoldandó feladatokat, amelyek legfontosabbak a lakosság számára.

Török Tímea

Ercsi/Nagyvenyim/Perkáta

Az első megbeszélést Szabó Tamással, Ercsi polgármesterével folytatta Molnár Tibor parlamentiképviselő-jelölt.

– Egy kötetlen, szívélyes hangú beszélgetés keretében részletesen ismertette Szabó Tamás polgármester a fejlesztési elképzeléseit. Kiemelt fontosságúnak tekinti a járdák, utak építését és karbantartását. Szintén központi kérdés az Ercsiben lakóknak a régi laktanya területének hasznosítása a város érdekében, és a tiszti szálló felújítása Az ercsi tervek között szerepel a város kulturális és turisztikai életének fellendítése, amelyhez kapcsolódóan meg kell valósítani a Szapáry-kastély teljes rekonstrukcióját, és lehetővé kell tenni, hogy az Ercsi kikötő újra hajókat tudjon fogadni.

Ercsiben a Szapáry-kastély teljes rekonstrukciójáról is szó esett

– Úgy gondolom, ezek olyan célok, amelyekért érdemes a pályázati forrásokat és egyéb támogatásokat megkeresni. Megválasztásom esetén mindent megteszek azért, hogy a korábbi évek sikeres városfejlesztését folytatva ezeket a terveket együtt valósíthassuk meg, és közösen vigyük előre Ercsi fejlődését – fejtette ki Molnár Tibor.

A nagyvenyimi megbeszélésre Vargáné Kaiser Katalin polgármesterrel január 5-én került sor. A jelölt véleménye szerint Nagyvenyim a polgármester asszony és a képviselő-testület tudatos fejlesztési tevékenységnek köszönhetően folyamatosan fejlődik és szépül.

A nagyvenyimi megbeszélésen Vargáné Kaiser Katalin polgármesterrel egyeztetett Molnár Tibor jelölt Fotók: amatőr

– A megbeszélés során számos olyan probléma felmerült, amely egyrészt a település fekvéséből adódik, hiszen a magas aranykorona érték miatt a termőföldeket nem, vagy csak nagyon nehezen lehet iparterületté alakítani. Ebből egyenesen következik az, hogy viszonylag alacsony az egy főre jutó ipar­űzési adó összege, ami megnehezíti a további fejlesztések megvalósítását. A közgazdász végzettségű nagyvenyimi polgármester szerint gondok forrása az önkormányzatok normatív támogatási rendszere – számolt be a megbeszélésről Molnár Tibor.

Hasonlóan a térség településeihez a képviselőjelölt beszámolója alapján első helyen volt szó a belterületi utak felújításának folytatásáról, a járdák építéséről. A felszíni vízelvezetésnek rendszerszintű kiépítése szintén a közeljövő feladata. Nagyvenyimen is kiemelt fontosságú a lakosság életminőségének javítása, ezért mindenképpen fejleszteni szeretnék az önkormányzat által nyújtott szociális, egészségügyi szolgáltatások körét.

– Úgy gondolom, a választókerület települései közül az elmúlt években Nagyvenyim mind a pályázati, mind egyéb központi támogatásoknak is köszönhetően fejlődő pályára állt. Abban az esetben, ha a választókerület lakosai és az itt élők is megtisztelnek szavazatukkal, ez a fejlődés közös akarattal tovább folytatódik. Köszönöm Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszonynak megtisztelő bizalmát, és azt, hogy országgyűlésiképviselő-jelöltségemet támogatja – zárta a nagyvenyimi egyeztetésről készült beszámolóját Molnár Tibor.

Molnár Tibor aspiráns és Somogyi Balázs polgármester

Perkáta nagyközségben Somogyi Balázs polgármesterrel, a Fejér megyei közgyűlés tagjával találkozott Molnár Tibor. Ebben a speciális minőségben a perkátai polgármester jól ismeri azokat a lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik a következő ciklusban tervezett fejlesztéseket. Somogyi Balázs is első helyen a belterületi utak pormentesítésének, a járdák és buszmegállók felújításának szükségességét emelte ki. Sajátos a helyzet a perkátai bekötőúttal a 62-es számú főút körforgalmáig, amely ugyan önkormányzati kezelésben van, de még állami tulajdon.

– Remélem a perkátai választópolgárok bizalmának köszönhetően is lesz alkalmam arra, hogy az útfelújítás mielőbbi elvégzését hatékonyan tudjam képviselni – hangsúlyozta Molnár Tibor aspiráns.

Szó esett a csapadékvíz-elvezetés fontosságáról is.

– Meggyőződtem róla, hogy valóban ráfér a felújítás a polgármesteri hivatalra, de a polgármester tervezi az orvosi rendelő, az iskola, az óvoda, a faluház és a szociális intézmény továbbfejlesztését is. Fontos az önkormányzat számára a Győry-kastély is, amely a választókerület egyik fontos turisztikai desztinációja – fejtette ki Molnár Tamás.

Végül Molnár Tibor ország­gyűlésiképviselő-jelölt köszönetét fejezte ki Somogyi Balázs polgármesternek a támogatásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában