imahét

2020.01.21. 10:00

Hívő keresztények őszinte párbeszéde

A fővárosban vasárnap, Dunaújvárosban hétfőn délután a pentelei Szentháromság római katolikus templomban elkezdődött az idei ökumenikus imahét, a Krisztus-hívők egységéért.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Dr. Fekete Lajos Gábor, a helyi római katolikus plébánia sajtóreferense lapunknak küldött tájékoztatójában kiemelte: az imahét a Krisztus-hívők egységének erősítője, Jézus Krisztusba vetett hitük kifejezője, és közös tanúságtétel a világ előtt. A történelem során bekövetkezett egyházszakadások után a keresztények egységére való törekvése több síkon jelentkezik: a szeretetkapcsolat szintjén, az imádság szintjén, valamint hittan és hitbéli párbeszéd szintjén.

Baltási Nándor katolikus plébános, Jakab Erika református lelkész, Stermeczki András evangélikus lelkész, Braun Ervin baptista gondnok
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsa pedig arra hívta fel a figyelmet az imahét kapcsán, hogy a Krisztus-hívők egységéért folytatott imahét 2020-as anyagát a máltai és gozói keresztény egyházak készítették. A máltai keresztények február 10-én nemzeti ünnep keretében köszöntik Szent Pál hajótörését, ezzel jelzik és köszönik meg a keresztény hitnek a szigeten való megjelenését.

Tegnap délután az óvárosi Szentháromság római katolikus templomban a görögkatolikus rítus szerint Braun Ervin baptista gondnok igehirdetését hallgathatták meg a hívek.

Braun Ervin baptista gondnok volt az első „vendégeskedő”

Ma 17 órától a baptista templomban Jakab Erika református lelkész mond beszédet, január 22-én 17 órától az evangélikus templomban Kovács István parókus szól a jelenlévőkhöz, január 23-án 17 órától a református templomban Baltási Nándor római katolikus plébános osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel, amíg január 24-én, pénteken a Krisztus király római katolikus főtemplomban zárul az imahét, itt Stermeczki András evangélikus lelkész mond beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában