A látogatók választ kapnak az őket foglalkoztató kérdésekre

2020.01.15. 08:00

Felkészítik a szülés előtt az anyát, apát a helyi kórházban

A kismamák és a kispapák – más szóval a leendő szülők – számára nagyon hasznos tanácsokkal, praktikákkal szolgál az a szülésfelkészítő program, amelynek már komoly hagyományai vannak Dunaújvárosban.

Balla Tibor

Az idei év első szülésfelkészítő foglalkozása január 21-én, kedden, 15 órától kezdődik, a Szent Pantaleon Kórház földszintjén az auditóriumban. A programhoz menet közben is lehet csatlakozni, minden érdeklődőt, várandós kismamát, ifjú apukát, szeretettel várnak az ingyenes program szervezői, a szülészet-nőgyógyászati osztály dolgozói.

A várandósság, a szülés alatt egy nő jelentős testi és lélektani változásokon megy keresztül. E változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülésfelkészítő tanfolyam. A látogatók azon túl, hogy megismerhetik az osztály dolgozóit, az előadások közben, vagy utána választ kapnak az őket foglalkoztató kérdéseikre.

Témakörök a foglalkozásokon: élettani változások, életmód és vizsgálatok a várandósság alatt, szülés-élettani szülés, szülés-együttszülés, fájdalomcsillapítás a szülészetben, szoptatás jelentősége, az újszülött ellátása, várandósság, szülés, születés a magzat és az apa oldaláról, gyermekágyas időszak. A foglalkozásokon szakemberekkel is találkozhatnak: szülész orvossal, védőnővel, szülésznővel, pszichológussal és csecsemős nővérrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában