SÉTA

2019.12.20. 15:00

„Mindig, mindent saját kútfőből írok”

Báró Vilmos lett a 2019-es SÉTA őszi kurzusának aranytollas diákja. Vili a DSZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája 11. évfolyamos diákja idén egyedüliként vett részt iskolájából a SÉTA programban. Mind a négy héten küldött be cikket, volt olyan témakör, amihez két anyagot is készített.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Vili az előző tavasszal írt először cikkeket a Hírlapba, pozitív tapasztalatai miatt úgy döntött, ősszel is belevág. Szeret írni, a tanárai, szülei pedig arra biztatják, hogy ne hagyja abba.

Báró Vilmos
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Pintérné Szatmári Angéla, Vili tanárnője és a Hild SÉTA-felelős pedagógusa mentorálása alatt sikerült a fiúnak rögtön a második próbálkozásra bezsebelni az Aranytollat.Arról, hogy miként születik nála egy cikk, a legnagyobb lazasággal annyit mond, nem gondolkozik sokat, ha jön az ihlet, nekiül, és egy fél óra alatt el is készíti az anyagot. „Ha olyan a téma, akkor természetesen utánaolvasok és a tapasztalatok alapján írom le a saját gondolataimat. Soha nem összeollózott anyagokat gyártok, mindig, mindent saját kútfőből írok.” Vili elképzelhetőnek tartja, hogy a média területén folytatja tanulmányait. Ez esetben a DUE a nyerő, ám mivel sokrétű tehetség, lehet, hogy végül az ELTE-re voksol és megvalósítja mérnöki ambícióit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában