Közművelődést segítő bevétel

2019.10.11. 08:00

Emblematikus intézményt támogat a Dunaújváros kenyere

Ismét eltelt egy negyed év, Cserna Gábor polgármester a gyűjtési időszak végével átadta a 2019. július 1. és szeptember 30. közötti időszakban a Dunaújváros kenyeréből összegyűlt bevételt a kijelölt kedvezményezettnek.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

A polgármester kedves hivatali teendői között jelölte meg a honosítás és az esketés mellett a jótékony célú megmozdulások támogatását. Hangsúlyozta, hogy a Széchenyi Sütőipari Kft. közreműködésével létrejött Dunaújváros kenyere projekt országosan egyedülálló. A Széchenyi pékségben kapható burgonyás kenyér megvásárlásával 50 forinttal támogatnak egy-egy nemes célt.

Kováts Rózsa és Moravecz Attila
Forrás: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az utóbbi időben a kedvezményezettek között volt már számos oktatási intézmény, kórház vagy épp a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, most pedig egy újabb, de a polgármester meglátása szerint a többi közül magasan kiemelkedő iskolai alapítvány részesülhet a kenyér bevételéből. A dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola egyedülállóan sokat tesz tanulóiért. Kiemelte a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány által folytatott tevékenységek közül a nívós újévi koncerteket, a városi rendezvényeken való részvételt, a tehetséggondozást és a diákok táboroztatását.

Az elmúlt negyed évben 8190 darab eladott kenyér révén 409 ezer forint gyűlt össze, amit Dunaújváros MJV önkormányzata szokásához híven félmillió forintra egészít ki. Az összeget jelképező táblát Cserna Gábor és Róka Sándor, a Széchenyi Sütőipari Kft. ügyvezetője nyújtotta át Moravecz Attilának, az alapítvány kuratóriumi elnökének.

Moravecz Attila elmondta, a városlakók és az önkormányzat közös támogatásából egy nonfiguratív szobor készül az iskola melletti füves területen, amelyre a végzős diákok gravírozott lakatjai kerülnek. Megköszönte továbbá az önkormányzat 3 évvel ezelőtti támogatását – akkor az iskola előtti park és a Sándor Frigyes-szobor készülhetett el.

Év végéig az MMK-nak gyűlik a pénz

A Munkásművelődési Központ céljait támogatja az, aki október 1. és december 31. között vásárol Dunaújváros kenyeréből.

Kováts Rózsa, az MMK igazgatója örömmel fogadta a lehetőséget, és Cserna Gábor elismerő szavait, aki az intézményt városunk kulcsfontosságú, közművelődést ellátó helyszínének, Kováts Rózsát pedig kiváló vezetőnek nevezte. Az igazgatónő elmondta, a befolyt összeget egy nagyszabású hagyományőrző rendezvény megvalósítására fordítják 2020 tavaszán, ahol elsősorban népi mesterségeket, kézműves alkotókat mutatnak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában