A szabadság napjának üzenete

2019.10.24. 08:00

A fiataloknak is meg kell ismerniük 1956 hiteles történetét

Az október 22-én, kedden 17 órakor kezdődő ünnepi megemlékezésen Kiss József, a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola igazgatója köszöntötte az érdeklődőket az iskola udvarán.

Szabó Szabolcs

2019.10.22. Rácalmás 56-os megemlékezés Rácalmás Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az intézmény vezetője kiemelte, 1956 fontos üzenettel bír a mindenkori magyarság számára. Éppen ezért fontos, hogy a felnövekvő generációk hitelesen megismerjék az 1956-os eseményeket, az azt követő megtorlás történetét. A rácalmási iskola udvarán bemutatott zenés ünnepi műsorban pedagógusok és diákok közösen elevenítették fel, hogy az egyre fokozódó, sztálini típusú diktatúra, miként próbálta megtörni a magyar társadalmat, mi vezetett el 1956. október 23-ig, a Sztálin szobor ledöntéséig, és hogyan zajlott a szovjet csapatok intervenciója után a megtorlás, a kivándorlás.

Nívós, tartalmas műsort láthattak az ünneplők
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az előadás történelmi keretét a Magyar Köztársaság 1989. október 23-ai kikiáltása zárta. A tartalmas műsort követően a résztvevők fáklyás felvonulása indult el a Millenniumi tónál található ´56-os emlékműhöz, ahol koszorúzással zárult a megemlékezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában