becsengettek

2019.09.03. 11:30

Már „csak” 179 nap van hátra a tanévből

Hétfőn reggel a Római városrészben található Petőfi Sándor Általános Iskolában is visszavonhatatlanul elkezdődött a tanév. Az ünnepélyes megnyitón azonban számos jó hírrel fogadták a diákságot.

Szabó Szabolcs

2019.09.02. Dunaújváros Petőfis Sándor Általános Iskola évnyitó Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

„A diákok számára van egy rossz és egy nagyon jó hírem. A nyári szünet hónapjai után talán kicsit nehéz elfogadni, hogy szeptember 2-ával elkezdődött a 2019/2020-as tanév, ám jó hír, hogy már csak 285 nap és újra itt a vakáció.” – E szavakkal (is) köszöntötte a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjait a hétfő reggeli ünnepélyes tanévnyitón Cserna Gábor polgármester, aki köszöntőjében kiemelte:

– A Petőfi iskola mindig is meghatározó szerepet játszott a város oktatási és kulturális életében. Mindezt bizonyítják az intézmény eredményei, valamint az itt folyó magas színvonalú pedagógiai munka.

Cserna Gábor polgármester is köszöntötte diákokat
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A közelmúltban egy energetikai pályázat keretében megújult az épület, a város kenyere program keretében összegyűlt 500 ezer forintból pedig megújult az intézmény tankonyhája is. Kívánom, hogy előttünk álló tanév is sikeres tanulással, munkával teljen minden petőfis diák és pedagógus számára – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte, szeptember 30-ig még lehet igényelni a dunaújvárosi családokat segítő, 6 ezer forint értékű tanszervásárlási támogatást, valamint az elsős és kilencedik osztályt kezdő diákok 15 ezer forint értékű támogatását.

Hétfőn reggel a 48. tanév kezdődött el a Római városrészi Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol már az elsősök is verssel köszöntötték diáktársaikat, a pedagógusokat és a jelenlévő szülőket.

Az iskola igazgatója, Rideg István beszédében további jó hírekkel szolgált, mint fogalmazott, a hétfőt már nem számítva, mindössze 179 tanítási nap vár a diákokra és a pedagógusokra.

– Fontos, hogy megszeressétek a tanulást, a tudás világát, mert ez alapozhatja meg a felnőttkori jövőtöket – szólt a tanulókhoz az intézmény vezetője, aki köszönetet mondott a szülőknek, akik több osztálytermet is felújítottak a tanév kezdetére.

Az ünnepi tanévnyitó az elsősök köszöntésével és rövid műsorával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában