támogatás

2019.09.20. 10:00

Kedves gesztus a világnap előtt

Cserna Gábor, DMJV polgármestere kezdeményezésére az önkormányzat idén is egyösszegű (ötezer forint) támogatással kedveskedik a dunaújvárosi nyugdíjas polgároknak.

Körmendi Erzsébet

2019.09.19.Cserna Gábor polgármester úr az idős emberek iránt érzett tisztelete jeleként személyesen is ellátogat Bodnár Miklósnéhoz. DMJV egyösszegű támogatással segíti a dunaújvárosi nyugdíjas polgárokat (5000 Ft). Fotón: Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere & Bodnár Miklósné nyugdíjas Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Cserna Gábor az idős emberek iránt érzett tisztelete jeleként személyesen adta át jókívánságait Bodnár Miklósné Ibolya részére tegnap. Elmondta:

– Ez már a negyedik év, amikor a város költségvetése lehetővé teszi az idősek anyagi megbecsülését olyan formán is, hogy jeles ünnepek előtt támogatást adhassunk a számukra. Ezúttal az idősek világnapja közeledtével kapnak a dunaújvárosi nyugdíjasok ötezer forintot. Természetesen nem a pénzt hoztuk Ibolyáéknak, hanem azért jöttünk, hogy jókívánságainkat fejezzük ki oklevéllel, virággal, ajándékkosárral. Önökön keresztül minden jót, egészséget és sok örömet kívánunk városunk nyugdíjas polgárainak – mondta el Cserna Gábor.

Cserna Gábor a nyugdíjas évekről beszélgetett Ibolyával
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap
Bodnár Miklósné Ibolya megköszönte a látogatást

Ibolya asszonytól megtudtuk, hogy a férje munkát vállalt a nyugdíj mellett, ezért nem tudtunk vele találkozni. Távollétében a neki szánt oklevelet és város borát a feleségének adta át sok szeretettel a város első embere.

Dunaújváros hivatalos honlapján a következő olvasható: A közgyűlés támogatást nyújt azon dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személynek, aki részére tárgyévben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság – a kiskorú árvaellátásban részesülő kivételével – ellátást folyósít, amennyiben ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, jelenleg 199 ezer 500 forintot. A támogatás pénzbeli szociális ellátás, amelynek összege 5000 forint, amelyet postai úton folyósítanak. A támogatást a Magyar Posta Zrt. 2019. szeptember 30. napjáig kézbesíti annak, akinek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból igazolta és folyósítási címe megegyezik bejelentett lakóhelyével.

Aki bármely ok miatt szeptember 30-ig a támogatást nem kapja meg, kérelmeznie kell azt a polgármesteri hivatal szociális osztályán. A kérelemhez csatolni kell az előző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátási összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést. A kérelmet október 1-től október 31. napjáig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában