fejlesztések

2019.08.03. 07:00

Parkolóbővítés, a zöldterületek megtartásával

Csütörtökön adták át a Pannon Polgárőrség új irodáját a Technikum városrészben, ahol Iván László önkormányzati képviselő és Cserna Gábor polgármester a már elkészült és a tervezett fejlesztésekről, beruházásokról is egyeztetett – ezúttal az utcán, a városlakók bevonásával.

Szabó Szabolcs

20190801 Cserna Gábor Dunaújváros polgármester és Iván László képviselő Pentele polgárőrség új irodáját nézte Dunaújváros Technikum városrész Fotón: Király Balázs körzeti megbízott, Cserna Gábor polgármester, Iván László képviselő Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Iván László elmondta, a Technikumban élők részéről a legtöbb megkeresés a köztéri italozás megfékezésével, valamint a parkolási gondok megoldásával kapcsolatos. A közterületen történő, gyakorta deviáns viselkedéssel párosuló szeszesital-fogyasztás visszaszorítása érdekében (is) kapott bázist az önkéntes polgárőrszolgálat.

Bejáráson – Iván László és Cserna Gábor polgármester rendszeresen egyeztet a lakókkal is a parkolási kérdések megoldása érdekében
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A parkolóhelyek bővítése összetett kérdés, hiszen a városrész viszonylag sűrűn lakott, a társasházak között pedig zöld ligetek találhatók, amelyek élhetőbbé teszik a kerületet. A parkolási gondokat tehát úgy kell orvosolni, hogy egy alapos tervezés után a városrész több pontján is új parkolóhelyeket alakítanak ki, ám közben a zöldfelületet is megőrzik. A képviselő hozzátette, mindez korántsem egyszerű feladat, hiszen az autósok érdekeit össze kell hangolni a parkokért aggódók jogos igényeivel.

E problémakört és az esetleges megoldást is jól szemlélteti a Semmelweis utcánál található háztömbök udvarában kialakult helyzet. Itt találkozott a lakók képviselőivel Cserna Gábor és Iván László.

Egyre több autónak kell helyet találni a Technikumban is

– Itt is egyre több az autó, sokan már a fák a füves területen állnak meg. Ez senkinek nem jó. Itt megoldást jelenthet, hogy egy észszerű bővítés keretében murvás parkolókat alakítunk ki. Számításaink szerint 50-60 új is létesülhetne. Szem előtt tartva a ligetes részek tehermentesítését és megőrzését. Fontos, hogy legyen egy folyamatos párbeszéd az itt élőkkel, és igényeiket meghallgatva cselekedjünk, úgy, hogy az hosszú távon is eredményes legyen, az egész közösség érdekét szolgálja – tett hozzá Iván László.

Sokan szeretnék, ha megmaradnának a belső ligetek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában