Tartalmazza, melyik szavazókörben élhet választási jogával

2019.08.07. 11:00

Mától kézbesítik az értesítőt

Szerdán kezdik kézbesíteni a mintegy 8 millió választópolgárnak az októberi önkormányzati választás értesítőjét.

duol.hu

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Nemzeti Választási Iroda ezúttal is névre szóló küldeményében arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal.

Az értesítőket a Magyar Posta kézbesíti. A mintegy 8 millió választópolgárnak legkésőbb augusztus 23-ig postázzák az értesítőt. Ha valaki nem kapja meg, akkor a helyi választási iroda vezetőjénél jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október ­13-i választásig betöltik 18. élet­évüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

Október 13-án ismét az urnához járulhatunk
Fotó: archív/Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazásnak. A szavazásra a választópolgárnak a lakcímkártyáját kell magával vinnie, továbbá igazolnia kell a szavazókörben a személyazonosságát érvényes személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában