Állami és önkormányzati segítséget is kapnak

2019.08.27. 09:00

Az iskolakezdést és az időseket támogatva

Több támogatásra is számíthatnak a diákok és a nyugdíjasok a közeljövőben – közölte Cserna Gábor polgármester a hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

 

Cserna Gábor újabb támogatásokról számolt be
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A kormány múlt csütörtökön jelentette be, hogy minden magyar nyugdíjas szeptember 30-ig megkapja az úgynevezett rezsi utalványát 9000 forint értékben, amelyet március hónap utolsó napjáig bármikor felhasználhat közüzemi számláinak kiegyenlítésére. Ez az összeg először a budapesti nyugdíjasokhoz érkezik, majd a vidékiek részére is elindul a kézbesítés. Dunaújváros MJV önkormányzata úgy döntött, a nyugdíjasok segítésére felajánlott 5000 forintos támogatást is eddig az időpontig kézbesítik az érintetteknek. A polgármester továbbá arról is tájékoztatást adott, hogy idén kétféle anyagi támogatást is

 

kaphatnak a közoktatásban részt vevő diákok. Minden általános iskolás korú gyermek jogosult egy egyszeri, 6000 forintos tanszervásárlási támogatásra, amelynek feltétele az érvényes iskolalátogatási igazolás. A 2019/2020. tanév vonatkozásában augusztus 21. napjától szeptember 30. napjáig lehet benyújtani az erre vonatkozó kérelmet a polgármesteri hivatal dísztermében, ügyfélfogadási időben. Ezen felül az önkormányzat támogatja az első évfolyamot először kezdő általános és középiskolás diákokat is. Itt az igényelhető összeg gyermekenként 15 ezer forint, ami szociális alapon adható. Iskolakezdési támogatásra jogosult az az elsős gyermek, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85 500 forintot, gyermekét egyedül nevelő személy esetében a 99 750 forintot. A kérvényt 2019. évben egy alkalommal szeptember 30. napjáig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal szociális osztályára, a határidő elmulasztása jogvesztő. Mindkét esetben a sikeres elbírálás feltétele a dunaújvárosi lakcím.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában