tagjaira számítani lehet

2019.06.26. 14:00

Nagyvenyimet Polgárőr Község címre érdemesítette az OPSZ

Az ország minden pontjáról, sőt, a határon túlról is érkeztek szabadidejükben a települések biztonságáért dolgozók nők és férfiak a huszonötödik országos polgárőrnapra.

Körmendi Erzsébet

A rendezvény ünnepélyes perceiben, a kitüntetések átadásakor szólították Nagyvenyim képviselőit is, hiszen a település rangos elismerésben részesült: Polgárőr Község címre érdemesítette az országos szövetség.

Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere, valamint Hódi Attila, a község polgárőr-egyesületének az elnöke képviselte a települést a múlt szombati országos találkozón és vehette át a Polgárőr Község címet. Vargáné Kaiser Katalin szerint:

– A Nagyvenyimi Polgárőrség a köz javára és érdekében áldozatvállalásra kész, elkötelezett tagsággal teljesíti szolgálatát. Nagyvenyimen a folyamatos, 24 órás rendőri ellenőrzés nem megoldott, ezért örvendetes, hogy a polgárőrség rendszeresen a körzeti megbízottal együtt lát el közös szolgálatot, ami növeli a lakók szubjektív biztonságérzetét. A polgárőr-egyesület és a megyei szövetség, az önkormányzat, valamint a rendőrkapitányság közötti együttműködés kitűnő. Nagy büszkeség számomra, hogy polgárőrségünk elhivatott és aktív civil közösség.

Archív felvételünk karácsony előtt készült, az új polgárőrautó ünnepélyes átadásán

A Nagyvenyimi Polgárőrség 1996-ban kezdte meg működését, majd hosszabb tevékenységszüneteltetés után, 2009-ben ismét Nagyvenyim szolgálatába állt a csapat, tevékenységük azóta töretlen és eredményes. A „hagyományos” közrend-közbiztonsági védelem feladatai mellett nagyon sok jelzést kapnak a lakosságtól környezetszennyezés és különböző szabályszegéssel kapcsolatban is. A lakossági bejelentésre a polgárőrség minden alkalommal reagál. A belterületen végzett járőrözés és események biztosítása mellett az egyesület feladata a külterületek ellenőrzése is, amely a vagyonvédelem mellett környezetvédelmi ellen­őrzést is jelent. Jelentős vállalás a polgárőröktől, hogy az iskolakezdés óráiban forgalomirányítással figyelnek az iskolásokra. A polgárőrség napi kapcsolatot tart a körzeti megbízottal és biztosítja az önkormányzati rendezvényeket. A polgárőrvezető egyezteti a rendőrkapitánysággal a közterületi szolgálatokat, valamint az együtt végrehajtott fokozott ellenőrzéseket is.

Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere és Hódi Attila, a község polgárőr-egyesületének vezetője vette át az elismerést szombaton Fotó: Németh Levente

– A polgárőrség célja a települési közbiztonság növelése. Ha a felmerülő zavaró tényezőket időben sikerül kiiktatni Nagyvenyimen, a lakosság biztonságban tudja szeretteit és értékeit, tudja, hogy van egy rendszeres szolgálat a településen, amelynek tagjaira számítani lehet. Polgárőreink minél több szolgálatot tudnak teljesíteni az utakon, annál jobban megmaradnak a köztudatban, és a lakosság számításba veszi őket. A Nagyvenyimi Polgárőrségnek jelenleg harminchét tagja van, aktívan hozzájárulnak a település jónak mondható közbiztonságának a fenntartásához, a Polgárőr Község cím elnyeréséhez – tette hozzá Vargáné Kaiser Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában