Jelentősen támogatják a családokat és az időseket is

2019.05.10. 13:00

Nagy tétje van minden voksnak

Fontos és a dunaújvárosiakat is érintő országos témákkal kezdte sajtótájékoztatóját Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke tegnap.

Körmendi Erzsébet

A Magyar Közlönyben megjelentek már a családvédelmi akcióterv részletei, a hét pontból négy lép életbe július 1-jén: babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítése és ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése. Országosan húszezerrel megemelik a bölcsődei férőhelyek számát, ami fontos, hiszen nálunk is gyakran kérnek segítséget szülők, mert kevés a férőhely, 100 százalékban kihasználtak az intézmények.

Cserna Gábor a tegnapi Fidesz sajtótájékoztatón
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A helyi pozitívumok között említette Cserna Gábor, hogy jogszabályi változásoknak köszönhetően bővült a szociális étkeztetésre jogosultak köre. A gyerekek szünidei ebédeltetését megoldotta eddig is, és megoldja a jövőben is az önkormányzat nyáron, tavasszal és ősszel egyaránt, két helyszínen, a Béke étteremben elfogyasztva, vagy a Rómain tálalókonyháról elvitelre. A jövőben viszont már a 75 év feletti, dunaújvárosi lakcímmel rendelkező idősek is igényelhetik a meleg ebédet. Továbbá a helyi rendelet szerint a nyugdíjasokat évi legalább két alkalommal ötezer forint támogatással segíti az önkormányzat – ez 11 ezer helybélit érint alkalmanként –, idén a húsvéton és a karácsonyon kívül az idősek világnapján is kedveskednének ilyen formában a nyugdíjasoknak, hangsúlyozta a helyi pártelnök, majd az EP-választásokkal folytatta mondandóját.

Tizenhét (ma már 16) nap van hátra a szavazásig, amelynek nagy a tétje. A Fidesz helyi irodája nyitva áll, ha kérdéseik lennének, valamint aktivistáik folytatják az aláírásgyűjtést is. Két nagy rendezvényük lesz a közeljövőben. Május 14-én, kedden 16 órától Bakondi György, Magyarország miniszterelnökének belbiztonsági főtanácsadója Ercsiben, az Eötvös József Művelődési Házban tart fórumot, amelynek címe: Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!. Dunaújvárosban pedig dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fórumára várják az érdeklődőket május 17-én, jövő pénteken 16 órától a Campus étteremben.

– Bízom benne, hogy az EP-választásokon eredményesen szerepel a Fidesz országosan és helyben is, hogy megőrizzük értékeinket, megvédjük hazánk határait – mondta Cserna Gábor, és szavainak nyomatékot adva egy plakátot mutatott fel, amely Pintér Tamás és Soros György bevándorlást támogató kapcsolatát hirdeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában