Bemutató, vetélkedő, zene

2019.05.04. 16:00

Kiváló hangulatban majálisoztak

A községben megadták a módját a tavaszköszöntő ünneplésnek. Két helyen is családi napot tartottak. A horgászok és a vadászok a baracsi tónál töltötték a napsütéses, gyönyörű időt. A falu civil szervezeteinek nagy része pedig az apátszállási templomkertben verte fel sátrait.

Horváth László

A május elseje a baracsi horgászoknak is különösen fontos időpont, mivel rendszerint ilyenkor tartják első közös, családi összejövetelüket. Az idei alkalommal azonban a vadászokkal kibővítve ültek a tópartra, illetve az asztalokhoz. Söregi József, a Baracsi Horgász és Környezetvédő Egyesület vezetője jó szívvel invitálta lapunkat is. Mint házigazda, elmondta, hogy először rendeztek május elsején családi napot.

A malomverseny ezúttal is népszerű szórakozás volt
Fotó: Horváth László

– A tagság kérésére alakult így, hiszen hol máshol majálisozhatnának a horgászok, ha nem a kezelésükben lévő tavon? Hetven ember szavazata alapján döntöttünk, és hogy jól tettük, arra az a közel nyolcvan–kilencven fős társaság a bizonyíték. Reggel a hagyományos lángossal fogadtuk az érkezőket. A nap többi részében beszélgettünk, horgászgattunk, és remekül éreztük magunkat. Sokan elhozták családtagjaikat. Nagy sikere van a petanque golyós játéknak is, ami, bár nem kimondottan horgászfelszerelés, de óriási lelkesedéssel dobálják a golyókat a fiúk, lányok. A kellemes időtöltésre a játékok mellett zene, és finom ebéd teszi fel a koronát. A napsütés meg külön ráadás – nyilatkozta a délelőtti látogatásunk alkalmával a horgász­egyesület vezetője.

Szintén kiváló hangulatban találtuk a civilek napjára sátrat építő embereket az apátszállási templomkert mögötti füves területen. Itt Kocsis Sándor önkormányzati képviselő főszervezővel beszélgettünk.

– Ez a tizennegyedik év, hogy megszerveztük a majálist a civil szervezetek közreműködésével. Jelen van utcaközösség és a pályázatos fiatalok csapata, méhészek, cégek, intézmények dolgozói, alkalmazottai. Nagy célt nem tűztünk ki magunk elé, hiszen spontán zajlanak a dolgok. Ide önként jön mindenki. Különböző táncbemutatók, sportvetélkedők, zene, kötélhúzás és a megszokott szórakozási lehetőségek állnak a kilátogatók rendelkezésére. Jelenleg a pálinkaverseny zajlik. Ha kellően jó nedűket vonultattak fel a jelentkezők, akkor lehet, hogy a legjobb táncos az idén a zsűrielnök lesz – tette hozzá cinkos mosollyal Kocsis Sándor, a majális főszervezője.

A baracsiak két helyen is majálisoztak ugyan, egy dologban egészen biztosak lehetünk. Akik részt vettek a rendezvényeken remekül érezték magukat, akár itt, akár ott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában