önkormányzat is támogatja

2019.05.02. 11:30

Határidő előtt elkészül a csónakház teljes felújítása

Cserna Gábor polgármester kedden sajtóbejárás keretében látogatott el a Dunaferr SE teljes felújítás alatt álló csónakházába, amelynek költségeihez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség mellett az önkormányzat is hozzájárult.

Gallai Péter

Cserna Gábor kiemelte, büszkék arra, hogy a város a Nemzet Sportvárosa címet tizenkilenc évvel ezelőtt elnyerte. – Ennek alapján igyekszünk is minden szegmensét támogatni a sportnak, mind az egyesületeket, mind a sportcélú fejlesztéseket – mondta, kitérve arra, a rekonstrukció második üteméhez az önkormányzat egyhangú döntéssel szavazta meg a harmincmillió forintos támogatást. A fennmaradó, közel hetvenmillió forintot pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség biztosította.

Cserna Gábor polgármester és Pető Zsolt szakosztályelnök az egyik vizesblokkban – már most óriási a különbség a korábbi állapotokhoz képest Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Pető Zsolt szakosztályvezető elmondta, hogy az ötvenéves, teljesen leromlott állapotú főépület felújítása 2015-ben kezdődött el, akkor huszonötmillió forintból cserélték a nyílászárókat és szigetelték a falakat, a tetőt. Ezenfelül a DVG ugyanekkor saját forrásból, hárommillió forintért a kazánt is kicserélte.

 

– A mostani beruházás februárban kezdődött a DVG Zrt. jóvoltából, Héger Péter és Csavajda Dávid építésvezetők mellett az egész céget dicséret illeti, ugyanis az eredetileg kitűzött szeptember végi határidő helyett várhatóan július végére elkészülnek. Ezúton szeretném hálásan megköszönni a támogatást Cserna Gábornak és az önkormányzatnak, a DVG-nek pedig a csillagos ötösre értékelt munkáját. Ugyanis a szerződésen felül hétszáz négyzetméteren az álmennyezetet is kiépítik, amelyekbe engergiatakarékos, ledes világítótestek kerülnek. Továbbá befedték a kétszáz négyzetméteres tanmedencét is, pluszköltségek nélkül, ahová az erősítő gépeket át tudtuk pakolni – ismertette.

Az ötvenéves burkolatok helyett is mindenütt újat raknak le

A mostani munkák során elbontják és kicserélik az összes burkolatot, komplett villamos-, víz- és szennyvízvezeték-hálózat épül. A gépészetet, a fűtési rendszert szintén korszerűsítik, a régi öntöttvas radiátorok helyett szintén új darabokat helyeznek fel. A felújítás után dupla méretűre növelik a kondicionáló részleget, a klubhelyiséget áthelyezik, külön fiú- és lányöltözőt alakítanak ki a szabadidős és túra szakág és a sárkányhajósok, illetve a versenyzők számára. Mint Pető Zsolt hangsúlyozta, mivel a csónakház önkormányzati tulajdonban van, ezért ez nagyon komoly értéknövelő beruházás, amellett, hogy a sportolókat méltó körülmények várják majd.

Kültéri fejlesztés is készül, leginkább a táborozók számára

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában