Különleges osztályfőnöki óra

2019.04.01. 11:00

Pályaválasztási segítség az iskolai órákon

Pályaorintációs, másképpen fogalmazva: pályaválasztási tanácsadó napot rendeztek pénteken a dunaújvárosi Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézményében, a korábbi Szilágyi Erzsébet iskolában.

Pekarek János

Farkas Márta, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta: a pályaorientációs napon az alsó tagozatos osztályok olyan hagyományos, népi mesterségekkel ismerkedtek, mint például a gyöngyfűzés, a bőrművesség, fazekasság. Nem egyet ki is próbáltak ezek közül a diákok.

A kereskedelmi kamara is segített a rendhagyó órákon Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A felső tagozatosok előadásokat hallgattak meg a lehetséges pályaválasztási irányokról, komputer-programok segítségével vizsgálták affinitásukat a műszaki, gyakorlati pályák iránt, filmeket néztek az osztályfőnöki órák keretében, általánosságban véve interaktív módon ismerkedtek a pályaválasztás kérdéskörével.

Filmek és számítógép-programok tették szemléletessé a napot

Délelőtt tíz órától pedig a helyi kereskedelmi és iparkamara szervezésében a DSZC Lorántffy középiskola tanműhelyeit nézték meg, ahol bemutatták nekik a különböző képzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában