25 éve

2019.04.22. 08:00

A város két rangos esemény helyszíne

Schalbert-sziget: örök pusztulásra ítélve? – írta huszonöt éve elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

– A kép még tavaly készült a Kisapostag határában lévő Schalbert-sziget kúriájáról. Az épület ugyan rossz állapotban volt már akkor is, de az idilli táj kárpótolta mindenért az arra járókat. Sokaknak vérzett a szívük a szigetért évtizedeken keresztül, ami egy rossz döntés következtében zagytemetővé vált.

Átszervezik a polgári védelmet: bizonyított tény, hogy katasztrófahelyzetekben akár tizedére is csökkenthető az áldozatok száma, ha a lakosságot idejében figyelmeztetik a veszélyre, ha nem keletkezik pánik, ha a mentést kellően irányítják.

Házsor a Bagolyvár mellett. Érdekes, a város gazdasági életét is kedvezően befolyásoló új tervvel állt elő Sulák Antal dunaújvárosi vállalkozó. Meg óhajtja vásárolni a Bagolyvár melletti, évek óta rendezetlen telket, hogy azon helyi cégekkel felépíttessen egy nagy lakásokat magában foglaló házsort.

Két rangos esemény helyszíne volt a hét végén Dunaújváros. Pénteken kezdődött a „Fény-Hang-Szín-Tér” komplex kortárs művészeti fesztivál, szombaton és vasárnap a divat- és sporttáncok magyar bajnoksága zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában