gyermekbarát

2019.03.28. 08:00

Színesebb, barátságosabb kórterem a fül-orr-gégészeti osztályon

A K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány sokszor segít a kórházaknak, kórházi osztályoknak.

duol.hu

Tavaly ősszel meghirdetett pályázatra a fül-orr-gégészeti osztályunk is pályázott, melyben a kórtermek barátságosabb, gyermekbarát küllemét szerette volna megvalósítani.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdette meg a pénzintézet azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint a kopár falak között. Idén 45 intézmény pályázott, és közel minden második intézmény el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást. A K&H Gyógyvarázs pályázatán kórházunk fül-orr-gégészeti osztálya is a nyertesek között van. A nyeremény összértéke háromszázötvenezer forint, melyből a kórtermek gyermekbarát kifestése fog megvalósulni a falak előkészítése megtörtént és az egyik korterem falára már fel is festették a színes, vidám figurákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában