európai helyzet és biztonságpolitika

2019.03.05. 07:00

Ismét fajsúlyos Patrióta este volt Rácalmáson

Márciusi indításként ismét Patrióta este volt Rácalmáson, a Jankovich-kúriában. A teltházas beszélgetés egyik meghívott vendége Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, az igazságügyi bizottság alelnöke volt, a másik Georg Spöttle, az illegális migráció biztonságpolitikai szakértője, a Nézőpont Intézet elemzője.

Stoffán György

Az est házigazdája és szervezője Pálinkás István, a Fidesz helyi elnöke, a közönség kérdéseire válaszolva örömmel nyugtázta a telt házat, Bertalan Judit pedig őszinte pedagógusként és családjogi szakjogászként elemezte a jelen hazai és európai politikai helyzetet. Spöttle viszont sajátos stílusában beszélt a migrációról, terrorizmusról és kilátásainkról…

Magyarország identitásáról van szó

A rendkívül tartalmas és magas színvonalú eseményen megjelent Cserna Gábor, Dunaújváros MJV polgármestere is, aki támogatásáról biztosította azokat, akik az előző évek tapasztalataiból merítve kívánnak részt venni az idei tusványosi nemzeti összejövetelen, a szabadegyetemen, amit idén 30. alkalommal rendeznek meg Tusnádfürdőn. Cserna Gábor azért tett ígéretet a tizennyolc fiatal utazásának támogatására, mert a jövő építése és céljainak Orbán Viktor miniszterelnök által kijelölt megtervezése minél szélesebb körben kell, hogy ismertté váljanak. Hiszen mind Európában, úgy a Kárpát-medencében is csak az együtt élő népek és nemzetek összefogásával lehet jó célt elérni, ebben az erkölcsileg kusza, politikailag viszont élesen kettévált, és emiatt tragikusan fenyegetett világunkban. De hangsúlyosan szólt a májusi EP-választásról is:

„Felhívom a jelenlévők figyelmét, hogy az idei, május 26-ra kiírt EP-választás minden pártfegyelem feletti ügyről, Magyarországról, annak identitásáról és az egész eddigi küzdelmünkről szól. Ebben nagyon sok ellenzéki párt hazaáruló módon nyilvánul meg, ami sértő az összmagyarságra nézve is.”

Dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa megköszönte és méltatta a rác­almási patrióták munkáját, s biztosította a jelenlévőket az értékes és nélkülözhetetlen építőmunka támogatásáról, mondván, az est is kellően súlyos európai helyzetről, a májusi választásokról és az abban rejlő lehetőségekről, reményekről szól, kiegészítve biztonságpolitikai elemzéssel.

Pálinkás István, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Georg Spöttle, Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes a rácalmási Patrióta-találkozón Fotók: Ónodi Zoltán

A hagyományos család, érzelmi biztonság

A pódiumbeszélgetést Czu­nyiné dr. Bertalan Judit indította, válaszolva arra, hogy a szakma hogyan válik politikává. A válasz, akárcsak a kérdés, igen összetett, hiszen – mint mondta az előadó – relatív, hogy hol a választóvonal a politika és a szakma politikává válása között:

„A közigazgatás olyan, mintha a térképen nézné az ember az országot, hiszen mindent lát, mindenbe betekintése van. Ezért inkább egy rendszerről kell beszélni, amikor közigazgatási munkáról, tanári munkáról, jogászi munkáról és parlamenti munkáról beszélünk. Mindez egy emberben összegződik, és ebben rendszer nélkül elvész a lényeg. Egy nő életében a hivatást és a családot is össze kell hangolni, és ha ez nem megy, akkor ott baj van… Kényes és nehéz egyensúly ez. Tehát a döntés egy-egy megbízáskor nagy lelki megpróbáltatás, de pillanatok alatt kell tudni dönteni. Ha az ember mögött ott a hagyományos család, az érzelmi biztonság, a gyermekek, az apa és az anya… akkor minden megoldható…”

A terrorizmus miértje

Georg Spöttle a kérdésre válaszolva elmondta, hogy afganisztáni missziójából visszatérve elsőként a hiányérzet volt benne. Hiányoztak a bajtársak, hiányzott az adrenalin… Szakmailag mindig érdekelte a terrorizmus miértje:

„Mi történik egy ember életében gyermekkora óta, hogyan válik valaki terroristává…? Afganisztánban láttam, hogy azokban az évszázadok óta nem változott kis falvakban nincs tv, internet, iskola, nincs is más út, mint a muszlim terrorizmus kialakulása. Hiszen a gyermek nem iskolába, hanem a mecsetbe jár, ahol egy fun­da­mentalista tanító megtanítja neki a Koránt, s amelyből csak azt szűri le a gyermek – mivel nincs más példa és tapasztalat a számára –, hogy csak az az egyetlen igazság, amit a tanító mond. Azért kell harcolnia, hogy világvallássá váljék az iszlám, mert minden más vallás Allah-gyalázás. Komoly iskolába csak a gazdagok járatják a gyermekeiket, hiszen az amerikai iskolák tandíja havi 200 dollár, amit a 10-15 ezer forintnak megfelelő havi keresetből lehetetlenség kifizetni, de az ilyen iskolákra azokban a falucskákban igény sincs. A terrorista tehát az elmaradott, szegény rétegből jön elsősorban, és az ideológiája, a vallása ugyanaz, mert nem hall mást, mint nyugatellenességet, s azt, hogy még a katona is azért jött ide, hogy megerőszakolja a nőket és kifossza Afganisztánt.” – mondta Georg Spöttle.

A demográfiai helyzetről

Bertalan Judit a kérdésre válaszolva elemezte azt a súlyos problémát is, amely az európai demográfiai helyzetet jellemzi. Elmondta, hogy amíg az európai gyermekszületések száma nem pótolja a lakosság számát sem, addig a bevándorló muszlim és afrikai családoknál ez a gyermekszám hat-hétszeres. Magyarország ennél az európai átlagnál jobban áll, de még mi sem értük el a kívánt és elégséges 2,5-ös gyermekszámot, amely a nemzet reprodukálást biztosítaná. A magyar kormány családpolitikájának eredménye már ma is érezhető, minden ellenzéki és külföldi támadás, vádaskodás és hazugság ellenére.

Spöttle e témában arról beszélt, hogy a betelepülés és a demográfiai robbanás Nyugat-Európában olyan szintű, amely már nem visszafordítható. Vázolta, miért nem lehet integrálni a más kultúrkörből érkezőket, s annak a szomorú, de mára valóssá vált helyzetnek a következményeiről is beszélt, amely már ma is visszafordíthatatlan. Németország, Belgium és más nyugati országok voltaképpen elvesztek. A keresztény fehér ember sorsa és jövője megpecsételődött az invázió következtében. Egy Merkelt illető kérdésre Spöttle elmondta: érthetetlen, mi történhetett Merkellel, hiszen évekkel ezelőtt ő maga volt az, aki ellenez­te a bevándorlást, és kifejtette, miért nem lehet az európai kultúrába integrálni a munkára és tanulásra képtelen bevándorlókat. Majd egy pálfordulás után hazája és Európa ellen fordult, aminek mára végzetes következményei vannak és lesznek.

Az eu-s választások tétje

A két vendég végül összegezte a májusi eu-s választások várható eredményeit, és kérte a jelenlévőket, hogy a Fidesz jelöltjeire szavazzanak, mert ez ma a magyar nemzet létének és szabadságának az alapja, amelytől a jövőnk függ.

A fizetett Soros-szervezetek, az ngo-k Magyarországról hazugságokkal tömik a világsajtót, miközben a nyugati antiszemitizmus elől Magyarországra menekülnek mind a zsidók, mind a keresztények. Németországban és más országokban is igen nagy a zsidó- és keresztényellenesség, s ma már nyíltan támadja Izraelt is a holland szocialista politikus, Sargentini. Állami szinten ezekben az országokban emberek ezreit költöztetik ki bérelt lakásaikból és a „Sozialamt” lakásokból, hogy a bevándorlóknak helyet adjanak. Este pedig már nem lépnek ki a nők az utcára, és statisztikák tükrözik a súlyos bűncselekmények drámai mértékű növekedését is.

Magyarországnak az az érdeke, hogy az európai uniós voksoláson az Európai Néppárt nyerje a választásokat, minél nagyobb arányban, összegezték az est vendégei a pódiumbeszélgetés végén az elhangzottakat.

Patrióta díj

Kovács Pálné, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület elnöke kapta második alkalommal a Rácalmási Patrióta-díjat, a helyi tradíciókat képviselő Welser Gabriella keramikus alkotását

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában