tematikus játszóház

2019.03.14. 20:00

A nemzeti ünnepre készülődött a Móricz

A március 15-i nemzeti ünnepünket megelőző napokban valamennyi oktatási intézményben az iskolai ünnepségre készülnek a diákok.

Tóth Alexandra

A Móricz Zsigmond Általános Iskola alsó tagozaton tanító pedagógusai úgy döntöttek, nem tanulással és leckeírással töltik a kora délutáni órákat, ahogyan azt ilyenkor szokták, hanem inkább az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ihlette totókkal, kvízekkel, fejtörőkkel és kreatív kézműves feladatok megoldásával töltik el az időt. Az első és második osztályosok inkább a barkácsolás irányába mozdultak el, hiszen a kisebbeket sokkal jobban szórakoztatja a színezés vagy az origami, mint a száraz történelmi tények. Hajtogattak kardot, csákót, készítettek marionett huszárbábut miltonkapocs és zsinórok segítségével, és könnyebb fejtörőket oldottak meg, kedvcsinálónak pedig közösen énekeltek ünnepi dalokat.

A feladatlapok kitöltéséhez készülődnek a tanulók – örülnek, hogy nem házi feladatot kell írniuk
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A harmadik-negyedik osztályosokra már kicsit komolyabb feladatok vártak, ők inkább történelmi szempontból (sőt, olykor matematikai!), mintsem a kézműveskedés felől közelítették meg a március 15-ét. Számukra a nehezebb rejtvények, olvasott szöveg értése, a szabadságharcban részt vevő alakok szerepére és a hozzájuk kapcsolódó információk ismeretére fektették a hangsúlyt.

A felügyelő pedagógusok azt mondták, a gyerekek könnyedén oldják meg ezeket a feladatokat, hiszen már napokkal ezelőtt elővették a témát a tanórákon, és előzetesen is felkészülhettek a délutáni programokra. Még a legkisebbek is tisztában vannak vele, hogy miről szól a március 15., akinek viszont hiányosak az ismeretei, az a mai ünnepi megemlékezésen bepótolhatja azokat. A Móricz ünnepi műsorát az 5. b osztály adja majd.

Szépen színezni csak jókedvűen lehet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában