figyeljünk egymásra

2019.02.21. 09:00

Legyen az offline az új online

Varga Zsófi

Fotó: pixabay

Biztosan többen hallottak arról, hogy Szabó-Kimmel Tamás a Száll a kakukk fészkére előadása közben többször rászólt a mobilozó nézőkre, sőt egyszer még a darabot is leállította, hogy rendreutasítsa azokat, akik nem bírtak megszabadulni telefonjuktól még előadás közben sem. Az eset sajnos nem egyedi, csak idő kérdése volt, hogy még nagyobb nyilvánosságot kapjon. Nem véletlenül szólal meg a darabok előtt ismert színészek hangján a felhívás, hogy az előadás ideje alatt kapcsoljuk ki telefonunkat. Ez egy egyszerű kérés, amit felszólítás nélkül is mindenki megtehetne csak úgy magától, ha másért nem is, a többi nézőért, színészekért, azokért, akik azért dolgoztak, hogy szórakoztassanak bennünket.

Mai rohanó világunkban a mobiltelefon és a többi okoseszköz szinte karjaink meghosszabbított toldaléka, sokan a napot velük fejezik be és azzal is kezdik… Sajnos egyre inkább az online világ foglyai vagyunk, és egyre kevésbé figyelünk oda egymásra. Nem csak a színházi előadások idejére vonatkozik ez, vehetünk egyszerű példákat a hétköznapokból is, már egy egyszerű családi összejövetel se múlhat el olyan „holtidők” nélkül, amikor elővesszük a mobilunkat és a külvilágot kizárva csak az online térben mozgunk. Ha ezekből kevesebb lenne – bár tudom, nem egyszerű ez elsőre –, akkor sokkal minőségibb időt tudnánk együtt tölteni azokkal, akik fontosak számunkra. Egy próbát megér, nemde?

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában