pályázat

2019.01.19. 15:00

Májusban ismét lesz alkotótelep

Mint arról a múlt év végén már beszámoltunk: májusban a Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány megrendezi a XIV. Dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelepet. A szervezők a napokban közzétették az ehhez kapcsolódó pályázati felhívásukat.

Szabó Szabolcs

A dunaújvárosi szimpóziumi hagyomány kezdete 1974-re nyúlik vissza, Magyarországon az első nagyipari támogatást élvező művészeti projektek között volt. A ’60-as években kialakult művésztelepi hagyományokra építkezve jött létre az évtizedekig működő rendszer, amelyben a művészek 4–6 hetet töltöttek a Dunai Vasmű üzemeiben.

Az alapítvány közel húsz év után, 2017-ben indította újra a forráshiány miatt szunnyadó művésztelepet három hazai képzőművész részvételével.

Gosztola Kitti és alkotása az Ötvözet című kiállításon
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az újjáéledő hagyományt folytatva 2019-ben 3–5 képzőművésznek biztosítanak lehetőséget a Dunai Vasműben való alkotásra. Az idei májusi alkotótelepen készült műveket a Kortárs Művészeti Intézetben nyíló kiállításon mutatják majd be, várhatóan június közepétől. Ide kapcsolódó hír, hogy az acelszobrasz.hu honlapon részletes dokumentáció található a szoborpark történetéről, az ott látható munkákról, a kiállító alkotókról.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában