ízletes nedű

2019.01.30. 08:00

Kiváló pálinkákat kóstolhatott a zsűri idén is

Több arany, ezüst és bronz minősítéssel, valamint kategóriagyőztes oklevelekkel tértek haza a perkátai párlatkészítők.

Horváth Dóra

Az idei évben 2019. január 14-15-én Ongán rendezték meg a ­Quintessence – X. Jubileumi Pálinka- és Párlatversenyt. A megmérettetés eredményhirdetése a rákövetkező hét végén, január 25-26-án volt. Az eseményre 2006 nevezés érkezett, s összesen öt országból küldtek mintákat értékelésre.

Perkátáról az idei évben többen is neveztek az eseményre, s szép elismerésekkel érkeztek haza az eredményhirdetésről.

Pavlicsek Csaba négyszeres nemzetgyőztes párlatkészítő 7 arany, 9 ezüst, 7 bronz és 1 champion arany minősítést nyert el. Balogh Zsolt, aki immár 5 éve foglalkozik pálinkafőzéssel, s az idén 1 arany, 3 ezüst, 5 bronz és 1 kategóriagyőztes díjat kapott. László Norbert, aki tavaly a perkátai és a táci párlatversenyen is szép eredményekkel gazdagodott, az első Quintessence megmérettetésén 4 bronz oklevelet kapott, Papp Ferenc pedig 2 arany, 1 ezüst, 1 bronz minősítést nyert el a verseny során. Az ötödik perkátai nevező, Rác János 2 bronz minősítéssel tért haza.

Pavlicsek Csaba négyszeres nemzetgyőztes párlatkészítő
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Szerintem mindenki büszke lehet magára, illetve termékeire – nyilatkozott Pavlicsek Csaba az eredményekkel kapcsolatosan. – Engem különösen nagy örömmel tölt el, hogy 7 éve perkátáról egyedül indultam útnak ezen a versenyen, azóta négy versenyzőtársammal bővült a kör, akik munkáját jómagam is figyelemmel kísérhettem, segíthettem szakmailag, amikor kikérték a véleményem. Ezen versenytársak, barátok, egytől egyig jó minőségű párlatot készítenek.

A győztes szerint

A négyszeres nemzetgyőztes pálinkafőző, Pavlicsek Csaba kihangsúlyozta: ilyen magas mintaszámnál (2006) nem egyszerű megfelelni a zsűri elvárásainak, továbbá büszke arra, hogy Perkáta kiemelkedővé vált az utóbbi időben pálinka és párlat szintjén, mondhatni felkerült a pálinkatérképre. A perkátai párlatkészítők nem sokáig pihenhetnek, ugyanis március 16-án rendezik meg a III. Perkátai Regionális Párlatversenyt, ahova várják a nevezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában