A POK diákjai szívüket-lelküket beletették ünnepi előadásaikba a színházban

2018.12.21. 11:30

Karácsonyi Pannon-gálaműsor

Nagyszerű dolog, amikor egy középiskola képes megtölteni egy színház nagytermének nézőterét. A Pannon Oktatási Központ Dunaújvárosi Magángimnázium diákjainak sikerült szerdán este, hagyományos karácsonyi műsorukkal.

Tóth Alexandra

Az ünnepséget Baráth Gyula igazgatóhelyettes vezette fel, aki elmondta, hogy az intézmény számára öröm, hogy ismét Dunaújváros egyik legszebb kulturális intézménye adhat otthont családi karácsonyi műsoruknak, amelyben valamennyi diák megcsillogtathatja tehetségét valamilyen előadói műfajban.

Akusztikus duó, zseniális hangok
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ezt követően a magángimnázium igazgatója, Borgulya Zoltán mondott ünnepi beszédet. Az adventi időszak remek alkalom arra, hogy kicsit lelassuljunk, és ez egyszer ne feltétlenül a rációra, hanem az érzelmekre koncentráljunk, amik sokszor nem járnak kéz a kézben egymással. Most nyílik igazán alkalmunk arra, hogy értékeljük a mögöttünk álló év minden mozzanatát, tanuljunk mindabból, amit nem sikerült megvalósítanunk, és a minket ért negatív élményekből, fájdalmakból. Igyekezzünk úgy élni a mának, hogy közben az ünnepre jellemző áhítattal szemléljük a jövőt. A szeretet fontosságának hangsúlyozására Márai Sándor gondolatait kölcsönözte, és hozzátette, a szeretet egyik legnagyobb morális értékünk. A fiatalok élete még tele van reménnyel, lehetőségek sora áll előttük. Támogatnunk kell őket, legfőképp bizalommal, tisztességgel, példamutatással és jó szóval.

A leányzók két karácsonyi dalt is elénekeltek, német nyelven

Az igazgató beszéde után kezdetét vette a színes műsor, amelyet Ruff István Zalán zongorajátéka nyitott, majd német karácsonyi dalokat énekeltek a lányok. A repertoárban volt színi jelenet, szavalat, énekes, zenés produkciók: minden diák azzal a műfajjal készült, amiben a legtehetségesebb, ami leginkább közel áll a szívéhez.

A fiatalok nem csak a színpadon remekeltek. A Bartók kamaraszínház galériájában a POK tanulóinak festményei­ből, képzőművészeti alkotósaiból nyílt kiállítást tekinthették meg a vendégek, családtagok.

A Grincs című klasszikust vitték színpadra a diákok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában