Angyali cipősdobozok...

2018.12.07. 07:00

A Bánki Donát középiskola diákjai nagyon kitettek magukért!

Igazán kitettek magukért a Bánki diákjai: sok-sok cipősdoboznyi ajándékot gyűjtöttek, és azok menedzselésében is kiválónak bizonyultak!

Pekarek János

Nem vesztegették az idejüket a DSZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 12/A osztályának diákjai: alig, hogy elváltunk egymástól a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályán, ahol hagyományaikhoz híven a folyosókat és a kórtermeket díszítették fel az év végi ünnepek közeledtére (természetesen közben sok kis aprósággal megajándékozva a kicsiket...), rohantak vissza az iskolába, és: csomagolni kezdtek.

Sokat írtunk már a cipősdoboz-ajándékdoboz akciókról: lényege, hogy egy-egy cipősdoboznyi, már nem használt játékot, könyvet, sporteszközt, akár még valamilyen tartós, de semmiképpen sem romlandó élelmiszert belecsomagol az ember egy cipősdobozba (vagy valamilyen, hasonló méretű tároló alkalmatosságba), ráírja, hogy mi van benne s az hány éves, milyen nemű gyermeknek lenne megfelelő, aztán elviszi egy gyűjtőhelyre, amiből mostanság szerencsére elég sok van. A gyűjtők pedig szétosztják a rászoruló családok között.

A bánkis diákok jóvoltából százöt cipősdobozzal gyarapodott a karácsonyi adományok halma Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Hiszen nincs rosszabb annál, mint ha a gyerekét nem tudja megajándékozni az ember...

Nos, gondolják el: a bánkisok százöt ilyen csomagot gyűjtöttek össze és csomagoltak be, szerdán este nyolcig, sőt, még a csütörtök reggeli lyukasórán is ezt csinálták – majd maguk, némi tanári segítséggel szállították a Munkásművelődési Központban berendezett gyűjtőpontra, ahol addig mintegy kettőszáz csomag gyűlt össze.

E gyűjtés lényege, hogy minden csomag Dunaújvárosban marad, elhelyezésükről az Útkeresés Családsegítő Szolgálat fog gondoskodni – most úgy tűnik, az ajándékok jó része a Családok Átmeneti Otthonában élőkhöz kerül majd.

Így alakult, hogy nagy örömünkre két egymást követő napon tudósíthattunk a Bánki középiskola rokonszenves növendékeinek önzetlen akcióiról.

Ezt továbbra is nagyon szívesen fogjuk tenni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában